Schimmels en paddenstoelen

Fantastic Fungi gaat voornamelijk over de medicinale werking van paddenstoelen en andere schimmels. Verder gaat het ook veel over de psilocybine houdende paddenstoelen waarvan je een psychedelische/mystieke ervaring kan hebben. Deze twee onderwerpen vinden wij interessant omdat ook wij paddo’s en andere paddenstoelen inzetten om mensen fysiek en psychisch gezonder te krijgen. Bekijk hier de trailer van Fantastic Fungi om een idee te krijgen over de verschillende onderwerpen:

Bekijk hier Fantastic Fungi op Netflix

Medicinale paddenstoelen

Heb jij Funtastic Fungi gekeken en wil je meer weten over de medicinale eigenschappen van diverse paddenstoelen? We geven je hierbij een overzicht met de meest bekende en interessante medicinale paddenstoelen.

SoortWerking
ReishiOntstekingsremmer dus beter immuunsysteem, minder depressie
Lion’s ManeMeer Nerve Grow Factor tegen Alzheimer en MS (neurodegeneratie)
Turkey tailBeter immuunsysteem tegen met name kanker
ShittakeActiveert immuunsysteem tegen virussen via AHCC
ChagaBeter immuunsysteem
He Shou WuVia Superoxidedismutase bescherming tegen DNA veroudering
PsilocybeHallucinaties en BDNF voor inzichten en verbindingen in het brein

Neurogenese, BDF en magic mushrooms?

Indien je graag meer wilt weten over hoe psychedelische paddenstoelen ervoor kunnen zorgen dat neuronen herstellen en er neurogenese onstaat door BDNF, dan hebben we hier nog een paar interessante blogs voor je? Verder kan je ook lezen wat hallucinaties zijn en hoe die worden veroorzaakt door psychedelica.

BDNF, paddo’s en voeding

Hallucinaties door psychedelica

Categorieën: Achtergrond informatie

marcel

Met een (bio)chemische studie-achtergrond en een passie voor gezondheid combineer ik mijn kennis over voeding, supplementen, natuurgeneeskunde, lichaamsbeweging, psychologie en psychedelica tot een totaalaanpak voor het behandelen van psychische en psychosomatische aandoeningen/klachten. Ontdekken hoe het lichaam en geest verbonden zijn via de biochemische en elektrochemische processen is voor mij een zeer grote interesse welke me tevens helpt om psychedelische therapie te verbeteren.