Geboortejaar
2024
Jaar ervaring
0
Sessies
0
5f2a76ec c333 46f4 b60f 9fc84f2b36f3 -Marcel

Marcel van der Putten

Categorie: Senior guide
Talen: Nederlands en Engels
Sessies €775 : MDMA/Psilocybine
Specials €875: Heroic dose/LSD/Psiloflora/Psilohuasca/Hippie flip/etc.
Duo 1250 Alle psychedelica

Ik ben werkzaam in heel Nederland en op onze locatie in Schiedam. Ik ben dus ook te boeken voor sessies bij jou thuis, in een Airbnb, vakantiewoning of een hotel naar jouw keuze. Bij de sessies aan huis kom ik vanuit mijn huidige woonplaats Noordwijkerhout en de reiskosten van 50 cent per gereden km worden dan ook vanaf postcode 2211BM berekend. Mocht je ver weg wonen of kom je vanuit het buitenland? In dat geval kan je er ook voor kiezen om dichterbij het mooie Noordwijkerhout zelf een huisje/hotel/Airbnb te huren of je kunt gebruiken van onze ruimte in Schiedam.

Voor de sessies op de locatie van de klant zijn voor mij zijn de steden en de plaatsen tussen de volgende steden makkelijk te bereiken: Alkmaar, Amsterdam, Den Haag, Leiden, Rotterdam, Utrecht en Zaandam. Heb je een voorkeur voor een plek met meer natuur en/of strand? Noordwijk, Scheveningen en Zandvoort zijn kustplaatsen dichtbij die ik aanbeveel.

Over Marcel

Chemie en biochemie. Dat is mijn vakgebied betreffende scholing. Na het afronden van mijn opleiding ben ik echter iets heel anders gaan doen, namelijk detailhandel en service verlenen in de spelcomputerwereld. Naast het beheren van diverse webshops en het sleutelen aan spelcomputers bleef ik altijd mijn wetenschappelijke interesse houden in (bio)chemie in combinatie met sport, voeding en het algeheel welzijn van de mens. Vanuit deze interesse lees en bestudeer ik al meer dan 10 jaar wetenschappelijke onderzoeken over ziekten, voeding, sport, kruidengeneeskunde, fytotherapie, psychologie en algemeen welzijn. Deze kennis ben ik gaan inzetten in om mensen holistisch te helpen. Nadat ik zelf steeds meer kennis en ervaring opdeed met psychedelica (magic truffels) viel alles op zijn plek. Psychedelica past prima in een gezonde leefstijl en verdiende een plek bij coaching voor zowel de fysieke als mentale gezondheid. Het idee achter triptherapie was geboren en de totaalaanpak werd nog holistischer. De vraag was hoog naar dit soort trajecten en zo is de scholing als basis, de blijvende interesse in biochemie, de kracht van psychedelica en mijn eigen drang naar gezondheid versmolten tot Triptherapie.

Specialisme

Tijdens de beginjaren bij Triptherapie heb ik me het meest gespecialiseerd in depressies en negatieve zelfbeelden en hoe deze op celniveau werken. Depressies kunnen verschillende oorzaken hebben, waaronder voeding, medicatie, ziekte en emotionele tegenslagen. De geest, of anders gezegd uw denkwijze, kan uw lichaam ongezond maken en daardoor een depressie door ontstekingen uitlokken. Het werkt ook andersom, depressies of ontstekingen in het lichaam zorgen weer voor negatieve denkwijzen. U kunt mijn kennis en dienstverlening inzetten om uit de negatieve spiraal van een depressie te ontsnappen. Op dit moment volg ik lezingen over de combinatie van gedrag, biologie en evolutie. Hieruit blijkt dat een hoop van ons gedrag verder gaat dan slechts ons eigen leven. Deze nieuwe kennis pas ik toe op nieuwe sessies.

Vanaf 2021 werd de vraag naar psychedelische sessies tegen angstklachten en PTSS ineens zeer groot. Gedurende de laatste jaren dat ik bij Triptherapie heb ik veel geleerd over de psychedelische behandelingen uit ervaring met onze klanten én ik ben steeds meer in de theorie gedoken om met voorzichtige blootstellingstherapie de psychedelische sessies te verrijken.

Mijn aanpak

Het plan van aanpak wordt gebaseerd op de (medische) gegevens die u doorgeeft tijdens de digitale intake. Wij gebruiken de uitkomsten van de intake en uw gegevens om te kijken of u bepaalde stoffen mist en indien nodig krijgt u daaruit een advies betreffende voeding, supplementen, kruiden, beweging en of leefstijl. Naast deze tips om onder andere de neurochemie te verbeteren zullen we ook tips geven om bepaalde video’s te bekijken of boeken te lezen. Deze informatie kan van pas komen tijdens de psychedelische sessie.

Tijdens een tripsessie met hallucinogenen zal het begin lijken op gesprekstherapie. Na de inname zullen we steeds minder gaan communiceren en laten we uiteindelijk de woorden voor wat het is, het gaat immers om de ervaring. Tijdens een tripsessie kan ik gebruik maken van muziek, licht, kruiden en/of aromatherapie om ons vooraf afgesproken doel te behalen. Mijn aanwezigheid zal subtiel zijn en ik stel mij op als een rustige en veilige energie die u bij staat en u licht bijstuurt waar het nodig is. Tijdens het nuchter worden komen we weer voorzichtig in gesprek en gaan we samen bekijken wat jouw psychedelische ervaring voor jou kan betekenen. Bij het gebruik van MDMA lijkt de sessie ook op bovenstaande, echter zal er meer afwisseling zijn tussen introspectie en gesprekken.

Marcel Thank You Plant Medicine -Marcel
Vrijwilliger bij TYPM (2019)

Mijn eigen ervaringen met psychedelica

Om dit werk te kunnen doen en wegens mijn eigen interesse heb ik zo’n 170 trips gedaan. De meeste waren niet zo heel sterk gedoseerd maar waren bedoeld om meer te leren over de psychedelische staat en de dienstverlening die hoort bij psychedelische therapie. Een aantal hoger gedoseerde trips hebben me wel degelijk kunnen helpen met het verkrijgen van inzichten. Hierbij in het kort wat over mijzelf en hoe wat psychedelica mij hebben geholpen.

Ik heb een mooie jeugd gehad. Misschien waren mijn ouders soms wel iets te streng en krijg ik wel eens een flinke corrigerende tik. Naar mijn idee heb ik nooit echt last gehad van trauma of iets dergelijks. Toch veranderd iedereens gedrag, en mijne dus ook, op basis van eerdere omstandigheden. Tijdens meerdere psychedelische trips heb ik deze omstandigheden opnieuw beleeft, maar nooit als iets heel pijnlijks. Ik waardeer mijzelf de dag vandaag en dat betekent dat alles wat ik heb meegemaakt ook moet waarderen, het heeft immers mij de persoon gemaakt wie ik ben. Het verleden heb ik dus geaccepteerd want je er zijn maar twee opties:

1: De dingen die je niet kan accepteren zal je moeten veranderen
2: De dingen die je niet kan veranderen zal je moeten accepteren

Nou is bovenstaande slechts een enkel inzicht die ik heb gekregen vanwege onder ander de psychedelica. Maar er zijn veel meer inzichten die mij leven aangenaam hebben gemaakt.

Ik heb het verlies van twee dierbaren kunnen verwerken tijdens een trip. De ceremonie die ik zag met mijn ogen dicht was een niet te beschrijven mooie afscheid. Van verdriet naar geluk. Van weggedrukte herinneringen naar het eren van onthouden mooie momenten.

Een ander mooi inzicht is dat ik voorheen geloofde dat welvaart en financiën het belangrijkste is. Ik werkte mezelf kapot om geld te vergaren. Het is iets wat onze maatschappij stimuleert. Namelijk individuele prestaties en zelfverrijking. Dat ging me gemakkelijk af, maar het gaf geen voldoening. Psilocybine truffels hebben mij laten inzien dat het juist om de verbinding gaat en niet om de vereenzaming. Eenzaamheid leidt juist tot nare klachten en verslavingen. Psychedelica gaan over verbinding!

Ervaring dankzij psychedelische sessies

Ik ben de oprichter van Triptherapie en ik ben daardoor al reeds 6 jaar werkzaam bij dit relatief mooie bedrijf. Voordat ik triptherapie opgestart had heb ik zelf al 7 jaar ervaringen opgedaan met psychedelica en begeleiding. Bij elkaar heb ik in al die jaren tot nu toe meer dan 1800 personen begeleid en werk ik sinds de oprichting (meer dan) full time.

Ik wil verder nog wat inzichten geven die ik tijdens mijn werk als tripbegeleider heb opgedaan:

  • Onze werkelijkheid is wat je denkt wat het is. De wereld is de hemel en de hel tegelijkertijd. Focus je op de hemelse kanten dan groeien de kansen dan je hemelse dingen ervaart en weet te herkennen in deze wereld. Op die manier werk de “wet van aantrekking”. We co-creëren dus de werkelijkheid.
  • Iedereen heeft een andere trip en gelooft in andere dingen. Het is een interpretatie van informatie. Juist die interpretatie is slechts menselijk en ook voor iedereen een beetje anders.
  • Sommige denken dat psychedelica mensen helen maar wat we vaak vergeten is dat iedereen heel is. Psychedelica laten je zien dat je perfect bent gevormd naar de omstandigheden die er waren en zijn. Zo is depressie en burn-out een perfecte boodschap van het lichaam dat er iets anders moet gaan gebeuren. Psychedelica zijn dan niet de oplossing maar de sleutel naar de oplossing in het onderbewuste brein.
  • Laten we niet in de termen van stuk denken of dingen die we missen. Laten we wel denken aan de dingen de wel wel hebben. Alles is een gift en het leven op zich ook.
  • Het doel van het leven? Dat is leven op zich. Er is alle ruimte om daar zelf een doel aan te geven. Dat kan een last zijn of een geweldige vrijheid! Sommige mensen krijgen daarin een ingeving en dat voelt als gegeven.
  • Het leven is net als een psychedelische trip een reis. Het gaat niet om de bestemming.
  • Good and evil is all in the beholders eye!

Marcel in de Media

Vanwege de hoge interesse naar psychedelische therapie vanuit de media is er ook een aantal keren meegewerkt aan bepaalde programma’s. Hierbij een greep van interessante artikelen en podcasts om meer te leren over triptherapie en Marcel als begeleider.

Confessie -Marcel
Marcel bij High Humans (2021)
ad -Marcel
slam fm -Marcel
quest -Marcel
high humans wit -Marcel
Spraakzame Schimmels -Marcel

Contact opnemen met Marcel

Wil je eerst even verbinding maken voordat je een sessie met me boekt? Dat is heel begrijpelijk! Je kunt contact met me opnemen via één van de onderstaande mogelijkheden. Voor telefonisch contact kan je het beste bij geen gehoor een bericht naar me sturen via Whatsapp, Telegram of email.

Psychedelische sessie boeken met Marcel

Ik ben werkzaam in heel Nederland. Ik ben dus te boeken voor sessies bij jou thuis, in een Airbnb, vakantiewoning of een hotel naar jouw keuze. Bij de sessies aan huis kom in vanuit mijn huidige woonplaats Noordwijkerhout en de reiskosten van 50 cent per gereden km worden dan ook vanaf postcode 2211BM berekend. Mocht je ver weg wonen of kom je vanuit het buitenland? In dat geval kan je er ook voor kiezen om dichterbij het mooie Noordwijkerhout zelf een huisje/hotel/Airbnb te huren. Als laatste kan je natuurlijk ook gebruik maken van onze locatie in Schiedam. Bij de boekingen op de locatie Schiedam is de overnachting en eten/drinken inbegrepen.