Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoudsopgave

Over Reineke

Door het werk van mijn vader heb ik een groot deel van mijn jeugd in verschillende werelddelen gewoond, geboren in Zambia, daarna verhuisd naar Engeland, toen naar Hong Kong en met mijn twaalfde naar Nederland. Het opgroeien als wereldburger heeft me veel gebracht; rijke herinneringen aan alle verschillende geuren, kleuren, smaken, talen en culturen, en alle respect en liefde voor deze verschillen maar het heeft me ook gekost. Pas jaren later begreep en voelde ik dat.

Ik zal je niet redden, want je bent niet machteloos.
Ik zal je niet herstellen, want je bent niet gebroken. Ik zal je niet genezen, want ik zie je in je heelheid. 
Ik zal met je door je duisternis lopen terwijl jij je je licht herinnert.

Als kind vond ik het al heel fijn om voor anderen te zorgen en te helpen en de studie Psychologie sloot daar prachtig op aan. Na verschillende banen te hebben gehad, startte ik bij de politie als selectiepsychologe. Al snel besloot ik dat ik zelf als geüniformeerde leidinggevende wilde werken. Na ruim 10 jaar op straat en als leidinggevende gewerkt te hebben, ben ik teruggegaan naar mijn oorspronkelijke vakgebied en ben ik (bedrijfs-)psychologe bij de politie geworden. Met mijn straatervaring kon ik politiemensen ondersteunen en begeleiden en deed ik veel ervaring op in hoe stress en trauma ontstaan en aangepakt kunnen worden. Helaas zag ik ook hoe reguliere zorg soms enorm tekort kan schieten en zo ontstond mijn wens om als zelfstandig psycholoog, gebruikmakend van allerlei alternatieve behandelingen, te gaan werken.  Uiteindelijk ben ik na 22 jaar bij de politie, in 2022 ZZP-er geworden..

Specialisme

Ik ben opgeleid als (traumasensitieve) Yogadocent, Meditatie en Mindfulnessdocent, Ademcoach en als facilitator van Kundalini NRGY sessies. Als therapeut heb ik me bekwaamd in o.a. EMDR en Brainspotting (het ‘kleine zusje’ van EMDR), Traumasensitieve Hartcoherentietraining (Heartmath), Aromatherapie en Aromatouch (DoTerra). Verder bied ik in mijn praktijk ook oorreflexologie en ooraccupunctuur. Het is een breed scala aan verschillende, complementaire behandelingen die het zelfhelend vermogen van de mens activeren en versterken en verlichting kunnen geven aan de klachten die het leven kan geven.

Sinds 2023 ben ik zorgvrijwilliger in een hospice en haal ik veel voldoening uit het liefdevol ‘er zijn’ voor mensen in hun laatste levensfase en hun dierbaren. Het werk in de hospice heeft me veel geleerd en deze opgedane ervaring helpt me ook bij het begeleiden van psychedelische sessies.

Mijn aanpak

Vanaf het digitale intakeformulier zal er een plan van aanpak gemaakt worden dat bestaat uit een persoonlijke leefstijladvies, uitgaande van jouw intentie(s). Voorafgaand aan de sessie zal ik contact met je opnemen om kennis te maken en door te spreken wat je verwachten kunt, waaraan je wilt werken en hoe ik jou daarbij kan ondersteunen. Ook na de sessie zullen we contact hebben.

Aan het begin van de sessie starten we pratend, als in een gesprekstherapie. Dan kunnen we ontspannings- en/of ademoefeningen doen om je te helpen dieper in de ervaring te zakken en je er aan over te geven. Na de inname verstilt het gesprek en laten we de ervaring ontstaan zoals het ontstaat. Tijdens de hele trip zal helende muziek gedraaid worden en zal ik onopvallend bij je zijn. Alles om jouw proces ruimte te geven en de waardevolle inzichten te laten ontstaan. Wanneer je weer nuchter(der) begint te worden, kan het gesprek langzaam weer op gang komen en kunnen we samen kijken naar wat jouw psychedelische ervaring voor jou kan betekenen. Pas als jij zover bent, zullen we gaan afronden. Mijn aanpak is compassievol, traumasensitief en altijd in samenspraak met en afgestemd op jou.

Mijn eigen ervaring met psychedelica

Vanaf mijn studententijd heb ik periodes van somberheid en eenzaamheid ervaren in mijn leven. Ondanks dat ze me tijdelijk hielpen, kreeg ik steeds meer weerstand tegen antidepressiva en praattherapie. Doordat ik steeds meer leerde over alternatieve aanpakken als lichaamswerk en energiewerk, kwam ik in aanraking met mensen die veel baat hadden bij ayahuasca en psilocybine sessies.
Mijn eerste ayahuasca sessie was letterlijk een gamechanger. Ik ervaarde een diepe verbinding met mezelf en met de wereld om me heen. Ik besef me, terwijl ik dit schrijf, dat ik me sindsdien nooit meer eenzaam heb gevoeld… Sindsdien heb ik Ayahuasca, voyahuasca en psilocybine (paddo en truffel) sessies ondergaan en volgde ik een jaartraining om sessies zelf veilig en goed te kunnen faciliteren.

De inzichten die ik kreeg over mijn pijn, over mijn eigen vermogen om te helen en mijn zelfliefde waren mindblowing en volledig transformerend. Ik stapte weer terug in het Licht. Dit gun ik iedereen en met deze inzichten als fundament zal ik altijd mijn sessies inzetten en vormgeven. Al mijn werk is altijd traumasensitief en compassievol.

Reineke tripsitter

Psychedelische ervaringen met Reineke

De ervaringen van onze klanten kunnen jou een beter beeld schetsen of Reineke als tripbegeleider bij jou past. Neem dus gerust de recensies over Reineke door om te bekijken of Reineke past bij jouw behoeften.

Contact opnemen

Wil je graag contact met Reineke opnemen? Je kunt een directe email sturen naar e-mailadres reineke@triptherapie.nl of klik op de onderstaande knop om direct te e-mailen naar Reineke.

Psychedelische sessie met Reineke

Voordat je een psychedelische sessie  boekt, is het raadzaam om eerst de intake in te vullen zodat mijn collega kan bekijken of je een psychedelische sessie kunt ondergaan. De ingevulde gegevens zullen de basis vormen van de latere adviezen én ik krijg deze informatie na het boeken van een dag ook door zodat ik je beter kan helpen met het behalen van jouw doelen. Je vindt de intake via de onderstaande knop.

Ik ben werkzaam in een gebied dat een groot stuk van Zuid-Holland en een klein stukje van provincie Zeeland beslaat. Ik hanteer een maximale reistijd voor een enkele reis van 45 minuten. Bij de sessies aan huis kom in vanuit mijn huidige woonplaats Maassluis waarbij reiskosten van 50 cent per gereden kilometer wordt berekend van en naar de postcode 3142 CA.

De plaatsen waar ik bij jou thuis kom of in jouw hotel of AirBNB zijn onder andere:

Delft, Den Haag, Dordrecht, Gouda, Hellevoetsluis, Hoek van Holland, Naaldwijk, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen en Zoetermeer

Mogelijke sessies met Reineke

Je kunt bij mij terecht voor MDMA en psilocybine sessies met een lage tot hoge dosering. Je kunt deze sessie individueel aangaan of samen met iemand anders zoals je eigen partner of iemand anders die je goed kent. Maak gebruik van de onderstaande knop om een sessie met mij te boeken of mijn beschikbaarheid in te zien.