Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoudsopgave

Geboortejaar
2024
Jaar ervaring
0
Sessies
0
Trip psycholoog Sascha

Sascha de Waal

Categorie: Therapeut (psycholoog)
Talen: Nederlands en Engels
Sessies €675 : MDMA/Psilocybine
Duo 1200: MDMA/Psilocybine

Vanuit mijn woonplaats in Bussum kom ik op locatie voor de psychedelische sessies. Mijn maximale reistijd voor een enkele reis is 60 minuten vanaf postcode 1404 Bussum. Mocht je verder weg wonen dan mijn werkgebied? Overweeg dan om een AirBNB in de buurt te huren of neem contact met mij op voor overleg.

Onder mijn werkgebied vallen diverse plaatsen en steden in de provincies Flevoland, Noord Holland, Zuid Holland, Overijssel, Utrecht en Noord Brabant:

Alkmaar, Almere, Alphen aan den Rijn, Amsterdam, Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, Den Bosch, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Dronten, Ede, Emmeloord, Gouda, Hoorn, Leiden, Lelystad, Purmerend, Rotterdam, Utrecht, Zaanstad, Zoetermeer, Zutphen en Zwolle.

De reiskosten die worden gerekend zijn 50 cent per gereden km van en naar postcode 1404 Bussum.

Over Sascha

Mijn naam is Sascha en ik werk sinds 2016 als psycholoog, eerst meerdere jaren in de verslavingszorg en momenteel in de basis GGZ, specialistische GGZ en medisch specialistische revalidatie. In mijn werk bij Triptherapie mag ik mijn kennis en ervaring als psycholoog combineren met mijn interesse in werken met psychedelica, waarvan ik denk dat het ook voor de GGZ veel zal gaan betekenen. 

Vanaf jongs af aan wist ik eigenlijk al dat ik psycholoog wilde worden omdat ik merkte dat mensen graag hun verhaal bij me wilden doen en ik het fijn vond om ze te helpen. Later realiseerde ik me hoe waardevol het is dat ik een veilige plek kan creëren waar iemand zich vrij kan voelen en kwetsbaar kan zijn.

De ontdekkingsreis en ontwikkeling in mezelf langs bepaalde overtuigingen, aangeleerde patronen en triggers die waarschijnlijk voor veel mensen herkenbaar zijn – zoals de lat veel te hoog leggen, over mijn grenzen gaan en het heel belangrijk vinden wat andere mensen denken -, hebben mij de afgelopen jaren veel gebracht en ik heb gemerkt dat je eigenlijk nooit uitgeleerd raakt. Dit is ook precies wat ik zo leuk vind aan mijn werk, om dankzij de kennis vanuit mijn opleidingen maar juist ook met wat ik zelf heb geleerd en ondervonden, anderen te mogen helpen om ook deze reis in zichzelf te maken. En nu dan ook nog in dubbele betekenis; niet alleen een ontdekkingsreis in en naar jezelf, maar ook de “reis” zoals een psychedelische sessie vaak wordt genoemd. Hoe mooi is het om deze te combineren!

Het onderzoek naar de effecten van psychedelica op psychische stoornissen zoals depressie en PTSS, wordt internationaal steeds verder uitgebreid en verdiept, met zeer veelbelovende resultaten. Ik ben van mening dat dit al een enorm waardevolle toevoeging is, maar vooral gaat worden, in de geestelijke gezondheidszorg. Zeker voor mensen waarbij ‘traditionele therapie’ niet toereikend of passend is, maar ook voor ieder ander, aangezien er zoveel bereikt kan worden in zo weinig sessies. Vaak zelfs al in één sessie!

Specialisme

Naast mijn studie Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam met de master klinische psychologie heb ik verschillende vervolgopleidingen gevolgd waaronder de basiscursussen Cognitieve Gedragstherapie en EMDR, maar ook bijvoorbeeld het Vat van Zelfwaardering. Natuurlijk hebben deze opleidingen en mijn wetenschappelijke achtergrond mij veel gebracht, maar ik vind het juist des te belangrijker om vanuit mijn eigen ervaringen en vooral mijn eigen gevoel te werken. Zoals een cliënte van mij ooit zei ‘bij jou voelt het nooit als een gesprek van psycholoog tot patiënt maar altijd van mens tot mens’.   In mijn werk heb ik ervaring opgedaan in het behandelen van onder andere verslaving, depressie, angst, trauma, persoonlijkheidsproblematiek, negatief zelfbeeld, burn-out en rouw maar mijn interesse ligt ook op het gebied van algemene zelfontwikkeling en spirituele ontwikkeling.

Mijn eigen ervaringen met psychedelica

Na mijn eigen ervaringen met psychedelica zie ik dat ik anders naar de wereld en mezelf ben gaan kijken. Het opent andere manieren van denken en geeft inzichten in dingen die soms diep verscholen liggen. Het mooie vind ik dat we soms met ons brein iets wel inzien (bijvoorbeeld ‘ik zou me niet zoveel moeten aantrekken van wat anderen vinden’) maar we het alsnog vaak niet zo voelen en dat dit tijdens een sessie met psychedelica wél volledig doordringt. Je weet, ziet en voelt dan in elke vezel van je lijf hoe iets zit en dit blijft tot ver na de trip ook hangen. Door deze inzichten die je echt vóélt kunnen enorme veranderingen ontstaan. Een sessie geeft je vaak precies wat je nodig hebt. Soms zijn dit kleine inzichten en kleine stapjes, soms mag je jezelf recht in de spiegel aankijken en zien wat je tot nu toe vermeden hebt of wat je moeilijk vindt om onder ogen te komen. Dit is niet altijd leuk of makkelijk, maar wel enorm waardevol en uiteindelijk ook heel mooi om mee te maken. Mijn grootste lessen heb ik geleerd uit mijn meest oncomfortabele momenten.  Daarnaast mag ook best gezegd worden dat een psychedelische sessie ook gewoon prachtig mooi, wonderbaarlijk en zeer indrukwekkend is. Het is op meerdere manieren een levensveranderende ervaring en saai is het in ieder geval nooit!

Mijn aanpak

Het digitale intakeformulier vormt de basis van het plan van aanpak. Je ontvangt, mede ter voorbereiding op de sessie, een persoonlijk leefstijladvies dat gericht is op jouw intentie(s).  Als trip-begeleider ben ik er voor jou, zowel voor, tijdens als na de sessie. Het begin van de sessie lijkt op gesprekstherapie. Na de inname zullen we steeds minder gaan communiceren en laten we uiteindelijk de woorden voor wat het is, het gaat immers om de ervaring. Tijdens de hele trip zal er muziek op staan en ben ik subtiel aandachtig aanwezig, op een door jou uitgekozen locatie, zodat jij je op je gemak voelt. Op die manier kun jij je volledig richten op de ervaring en de waardevolle inzichten die je dichter bij jouw doel of intentie brengen. Tijdens het nuchter worden komen we weer voorzichtig in gesprek en bekijken we samen wat jouw psychedelische ervaring voor jou kan betekenen.

Wil je met mij een sessie? Zorg ervoor dat je de intake invult zodat mijn collega’s jouw gegevens kunnen controleren op eventuele contra-indicaties. Na deze controle weet je of je een psychedelische sessie kunt doen.

Trip psycholoog Sascha

Contact opnemen met Sascha

Via de onderstaande knop kan je direct met mij e-mailen. Mocht je liever telefonisch contact hebben? Stuur me dan gerust eerst een e-mail met belverzoek, waarin je aangeeft op welk nummer je gebeld wilt worden en wanneer het jouw voorkeur heeft.

Psychedelische sessie boeken met Sascha

Wil je een sessie boeken of mijn beschikbaarheid bekijken? U kunt een psychedelische sessie op uw locatie reserveren met behulp van de knop hieronder. Mijn werkgebied omvat diverse plaatsen en steden in de provincies Flevoland, Noord-Holland, Zuid-Holland, Overijssel, Utrecht en Noord-Brabant, zoals:

Alkmaar, Almere, Alphen aan den Rijn, Amsterdam, Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, Den Bosch, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Dronten, Ede, Emmeloord, Gouda, Hoorn, Leiden, Lelystad, Purmerend, Rotterdam, Utrecht, Zaanstad, Zoetermeer, Zutphen en Zwolle.