Een oud medicijn opnieuw uitgevonden

Er is bewijs gevonden dat Europeanen al zeker 6000 jaar terug paddo’s gebruikten voor psychedelische therapie en religieuze rituelen. Het gebruik ervan was zelfs zo normaal dat er zelfs in Bijbelse afbeeldingen uit de oudheid paddo’s afgebeeld zijn en er teksten in de Bijbel toegewijd zijn aan paddo’s.

Er zijn vele Bijbelse afbeeldingen met paddo’s te vinden

Het oudste bewijs van paddogebruik bij andere culturen is circa 9000 jaar oud.

Paddo’s zijn illegaal geworden

Paddo’s zijn dus na lange tijd van verantwoord gebruik binnen een psychedelische ceremonie uiteindelijk illegaal geworden. Dit door een paar incidenten waarbij de setting niet goed was of er was sprake van een mix van drugs en alcohol. Dit fenomeen van criminaliseren van het eeuwenoude medicijn is wereldwijd van de afgelopen 50 jaar met de Verenigde Staten als voorbeeldfunctie.

De paddo komt terug als medicijn

Er zijn de laatste jaren vele onderzoeken positief afgerond rondom psychedelische therapie waarbij psilocybine therapie met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Voornamelijk bij depressies en verslavingen biedt begeleidende therapie zeer veel potentieel. Psilocybine therapie is in feite paddo therapie of truffeltherapie aangezien door de wetgeving psilocybine niet synthetisch wordt geproduceerd. Er zijn dan ook (nog) geen psilocybine capsules te koop. Zodra er nog meer onderzoeken positief uitvallen kunnen regeringen en de medicijnlobby dit oeroude medicijn toch niet meer blokkeren?

Huidige psilocybine therapie mogelijkheden in Nederland

In Nederland zijn paddo’s helaas ook nog illegaal. We kunnen in Nederland wel psilocybine therapie aanbieden door magic truffels als basis te nemen. Magic truffels zijn wel legaal en ze bevatten dezelfde werkzame stoffen als de paddo’s. Voor triptherapie gaat het om de werkzame stof psilocybine, wat wordt omgezet naar psilocine.

Klik hier als u meer wenst te weten over de werking van psilocybine en psilocine

Bij ons krijgt u meer dan alleen een psilocybine tripherapie

Onze tripcoaches bieden meer dan alleen de ondersteuning tijdens de trip. Om langdurig positief resultaat te behouden wordt er ook gekeken naar uw leefstijl en gezondheid. Zo kunnen we uw neurotransmitters toetsen, voeding- en bewegingsadvies geven en eventueel kruiden en/of supplementen adviseren. Dit alles wordt op een wetenschappelijk bewezen basis uitgevoerd, waarbij langdurig geluk het doel is van de therapie.

Meer informatie over onze werkwijzemarcel

Met een (bio)chemische studie-achtergrond en een passie voor gezondheid combineer ik mijn kennis over voeding, supplementen, natuurgeneeskunde, lichaamsbeweging, psychologie en psychedelica tot een totaalaanpak voor het behandelen van psychische en psychosomatische aandoeningen/klachten. Ontdekken hoe het lichaam en geest verbonden zijn via de biochemische en elektrochemische processen is voor mij een zeer grote interesse welke me tevens helpt om psychedelische therapie te verbeteren.