De truffelceremonie

Een truffel ceremonie is een psychedelische ceremonie waarbij gebruik wordt gemaakt van psilocybine houdende truffels. Psilocybine is een stof die invloed heeft op de serotonine receptoren in de hersenen en daardoor een veranderde staat van bewustzijn kan veroorzaken. Tijdens een truffel ceremonie kun je een reis maken naar je onderbewuste, waar je nieuwe inzichten kunt opdoen, emotionele blokkades kunt opheffen of trauma’s kunt verwerken. Een truffel ceremonie kan ook gebruikt worden voor spirituele groei, creativiteit of ontspanning.

Waarom kiezen voor Triptherapie?

Triptherapie is gespecialiseerd in het begeleiden van individuele en groepssessies met psilocybine, MDMA en LSD varianten. We bieden meer dan alleen een truffelceremonie zoals een persoonlijke voorbereiding aan, waarbij we kijken naar je voeding, beweging, slaap en neurochemie. We geven je advies over hoe je je lichaam en geest kunt optimaliseren voor de beste psychedelische ervaring. Daarnaast maken we gebruik van aromatherapie, kleurentherapie, muziek en NLP om de truffelceremonie te verrijken en te verdiepen. Triptherapie heeft een team van ervaren en professionele tripbegeleiders die je kunnen helpen om je doelen te bereiken tijdens de truffelceremonie. We hebben al meer dan 2000 klanten geholpen met hun transformatieve psychedelische sessies.

Hoe werkt een truffelceremonie bij Triptherapie?

Als je interesse hebt in een truffelceremonie bij Triptherapie, kun je de volgende stappen volgen:

  • Vul vrijblijvend de intake in op onze website. Hier kun je aangeven wat je wilt bereiken met de truffelceremonie, wat je achtergrond is en of je eventuele medische of psychische aandoeningen hebt.
  • Na het beoordelen van de intake krijg je een advies voor een psychedelicum en dosering. Je kunt kiezen uit verschillende soorten truffels en psiloflora (een mix van passiebloem en truffels). De dosering wordt afgestemd op jouw wensen en gevoeligheid.
  • Plan een datum voor de truffelceremonie via het reserveringssysteem. Je kunt kiezen of je de truffelceremonie op je eigen locatie wilt doen of op de locatie in Schiedam. Je kunt ook kiezen of je de truffelceremonie individueel wilt doen of met een zelf samengestelde groep. Daarnaast kun je ook meedoen aan een open groepssessie, waarbij je met andere mensen die interesse hebben in psychedelica samenkomt.
  • Na het reserveren krijg je een persoonlijk advies ter voorbereiding op de truffelceremonie. Hierin staan tips over hoe je je voeding, beweging, slaap en neurochemie kunt verbeteren voor de beste resultaten. Ook krijg je kijk-, lees- en luistertips om je mentaal voor te bereiden op de truffelceremonie.
  • Op de dag van de truffelceremonie word je begeleid door de tripbegeleider naar eigen keuze. De tripbegeleider zorgt voor een veilige en comfortabele setting, waarbij hij of zij gebruik maakt van aromatherapie, kleurentherapie en muziek om de ervaring te optimaliseren. De tripbegeleider helpt je ook om te werken aan de vooraf gestelde doelen en om de inzichten die je opdoet te integreren.
  • Na de truffelceremonie is er ruimte om de trip te bespreken. In veel gevallen is er een aantal dagen na een psychedelische ceremonie nog een extra moment om telefonisch de beleving door te nemen.

Wat zijn de voordelen van truffelceremonies?

Truffelceremonies kunnen verschillende voordelen hebben voor je mentale en fysieke gezondheid, afhankelijk van je intentie, dosering en begeleiding. Sommige mogelijke voordelen zijn:

  • Creativiteit: Truffels kunnen je helpen om out-of-the-box te denken en nieuwe oplossingen te vinden voor problemen of uitdagingen. 
  • Spiritualiteit: Truffels kunnen je een gevoel van verbondenheid en zingeving geven. Veel gebruikers rapporteren dat ze tijdens een truffelceremonie een spirituele ontdekking of ontwaking meemaken.
  • Therapie: Truffels kunnen je helpen om emotionele blokkades op te heffen, trauma’s te verwerken of negatieve patronen te doorbreken. Psilocybine kan de neuroplasticiteit van de hersenen bevorderen en de activiteit van het default mode network verminderen, waardoor je meer openstaat voor verandering.
  • Gezondheid: Truffels kunnen je lichaam en geest gezonder maken indien je dit doet combinatie met gezonde voeding, beweging, slaap. Tevens kan de neurochemie verbeteren. Psilocybine kan ook via angstreductie ontstekingsremmend werken en de bloeddruk verlagen.

Hoe kun je je aanmelden voor een truffelceremonie bij Triptherapie?

Als je geïnteresseerd bent in een truffelceremonie bij Triptherapie kan de intake ingevuld worden. We zullen je per email op de hoogte stellen of je bij ons mee kunt doen met een truffelceremonie.