Zoek
Sluit dit zoekvak.

De risico’s van paddo’s en magic truffels

Drugs en schade

Inhoudsopgave

Paddo’s zijn gevaarlijk!?

We beginnen eerst even met angst zaaien. Onder invloed van paddo’s zijn er mensen dood gegaan omdat deze van gebouwen en uit ramen zijn gesprongen. Althans, zo heeft het in de media gestaan. Op basis van die incidenten en de probleem uitvergrotende journalistiek destijds (2007) zijn paddo’s illegaal geworden. Magic truffels, die dezelfde stoffen als paddo’s in een lagere concentratie bevatten, bleven wel legaal. Bij de meeste dodelijke incidenten was er sprake van ‘polydruggebruik’, de gebruiker was onder invloed van vermoedelijk paddo’s in combinatie met alcohol of andere drugs. Of er was geen sprake van paddogebruik. De persoon in kwestie had dan een psychose.

Cijfers over schadelijkheid

Geen van de in de media vermelde paddo gerelateerde doden in 2007 is als bewezen geacht door gebruik van paddo. Als we dan toch even de schuld geven aan de paddo komt gemiddelde sterfte door paddo gerelateerd gebruik op minder dan 1 per jaar uit. Voor roken is dit circa 20.000 doden per jaar, alcohol circa 2.000, Cocaïne 50, XTC/Amfetamine 30 en medicijnen 200.000!


schade drugs -De risico's van paddo's en magic truffels
De paddo is de meest veilige drug

Paddo’s zijn niet verslavend

Paddo’s zijn lichamelijk niet verslavend. Tevens treed er een tolerantie op zodat meer eten niet werkt. Zelfs bij dag op dag veel paddo’s gebruiken werkt niet. Je kan maar eens per week een goede trip maken en beter is nog om 2 weken te wachten. De kans op lichamelijk schade is bijna niets. De theoretische dodelijke dosis is 1000 keer hoger dan de werkzame dosis. Omgerekend naar Paddo’s is dan 10 kg paddo’s. Dat is wat een gemiddeld persoon 4 dagen bij elkaar opeet.

De echte risico’s

Het grootste gevaar van paddo’s is de wetgeving wereldwijd. Dit wordt vaak geroepen in het buitenland. In Nederland zijn magic truffels wel legaal en is dit een minder grote issue. Tevens wordt in Nederland het gebruik niet bestraft. De aantoonbaarheid door middel van testen zal echter niet langer zijn dan tot maximaal 48 uur. De meeste drugs testen zullen echter niet op paddo’s testen. Dit gebeurt alleen wanneer er sprake is van een intoxicatie (wat bij paddo gebruik zeer lastig is).

Volgens Jellinek.nl zijn dit de risico’s:


VERSLAVING
De kans op verslaving is gering. Wel is er sprake van een snelle gewenning. Als je te vaak na elkaar gebruikt treden de effecten niet meer op en moet je enige tijd stoppen om de effecten weer te voelen.
GEEN LICHAMELIJKE RISICO’S
De lichamelijke risico’s van psychedelische paddenstoelen zijn verwaarloosbaar. Blijvende orgaanschade is tot nu nergens gemeld. De giftigheid van psilocybine is zeer laag. Schattingen suggereren dat een dodelijke dosis psilocybine tenminste 1000 keer de werkzame dosis is, dat is een zeer brede veiligheidsmarge
REM OP VEELVULDIG GEBRUIK
De eigenschappen van paddo’s zorgen ervoor dat de drug niet vraagt om herhaald gebruik. Dat komt door:
De snelle gewenning. Je went snel aan het middel. De effecten treden dan niet meer op. Je moet dan enige tijd stoppen wil het effect weer optreden.
De intensieve ervaring. Het gebruik van paddo’s is een intensieve ervaring die wel vier tot zes uur kan duren. Ook daardoor wordt het middel niet vaak gebruikt. Het is een experiment wat de meeste mensen een aantal keren doen. Daarna stopt het gebruik of blijft beperkt tot nog een enkel keertje.
Mensen die labiel zijn of psychische problemen hebben, hebben een grotere kans om door gebruik van paddo’s in de problemen te komen. Voor kinderen zijn psilocybine-bevattende paddenstoelen giftig.
Paddenstoelen die tripeffecten geven, zijn soms moeilijk te onderscheiden van de giftige soorten. Zelf zoeken van paddenstoelen is dan ook ten zeerste af te raden.
Paddo’s kunnen bij personen die gevoelig zijn voor psychoses, een psychose oproepen. Ook kunnen mensen die psychotisch geweest zijn, na paddo gebruik, opnieuw terugvallen in hun psychose.

Jellinek alsmede andere websites en onderzoekers schatten het risico dus zeer laag in. Er is alleen het risico van een bad trip en bij een zeer kleine groep psychose gevoelige personen een psychose. Een psychose zal bij die personen met of zonder drugs waarschijnlijk ook al opkomen gedurende de eerste jaren van hun leven. Paddo, truffel, wiet, LSD of ander drugs gebruik kan het eerder triggeren.

De risico’s vermijden en de positiviteit gebruiken

Leeftijd.Vanaf 23 jaar is het risico op een psychose zeer klein. Psychose gevoelige personen hebben dan namelijk een leeftijd bereikt waarbij een psychose waarschijnlijk al tot uiting is gekomen. Onder 18 jaar raden wij gebruik af. vanaf 21 jaar zou het al kunnen.

Psychische aandoeningen. Als u psychotisch bent (geweest) raden wij elk middelgebruik af. U kunt dit alleen doen onder goede begeleiding. Bij schizofrenie raden wij het op dit moment helemaal af.

Medicatie. Paddo en/of truffel gebruik kan onvoorspelbaar worden i.c.m. bepaalde medicatie. Medicatie zoals Antipsychotica en MAO remmers kunnen niet samen met psychedelica. Bij sommige medicatie moet u eerst afbouwen voordat u een trip kan doen.

Setting. De setting bepaalt voor het grootste gedeelte wat het effect van een trip zal zijn. Een prettige sfeer en een tripcoach voorkomt een bad trip en zorgt er voor dat u op uw gemak bent en het beste uit de trip haalt.

Goede begeleiding

U kunt bij ons rekenen op de juiste begeleiding voor uw situatie. Iedereen is anders en iedereen heeft een ander plan nodig. Wij kunnen u van dienst zijn. U kunt bijvoorbeeld een gratis intake doen door het intakeformulier in te vullen. Wilt u eerst meer informatie? Lees gerust alle informatie door of neem contact met ons op.

Werking trip | Onze werkwijze | Intakeformulier | Contact