Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een supergezonde en natuurlijke PWO

PWO

Inhoudsopgave

PWO

PWO is de afkorting voor Pre WorkOut. Een Pre workout is een supplement die een sporter inneemt voor de training en dankzij de ingrediënten betere prestaties kan neerzetten. Pre workouts zijn er in vele verschillende combinaties van werkzame stoffen en helaas zijn er ook een aantal die niet gezond zijn.

Amfetaminen in PWO

Bij diverse onderzoeken zijn Amfetaminen zoals DMAA, DMBA, DMHA en BMPEA aangetroffen in PWO’s. Elke keer als deze ontdekt worden en illegaal verklaard worden verzinnen de fabrikanten weer nieuwe varianten. De kassa moet rinkelen en door de amfetaminen lijkt het alsof dat product goed werkt. Helaas worden de gebruikers op lange termijn ziek van deze amfetaminen. In sommige gevallen heeft het gebruik zelfs geleid tot de dood van veelvuldige PWO gebruikers.

Wie kan je nog vertrouwen?

De Nederlandse Doping Authoriteit heeft via haar haar website Eigenkracht.nl een supplementenwijzer App uitgebracht. Via deze app kunt u bekijken welke supplementen veilig zijn.

Je kunt de Supplementenwijzer App downloaden in de App Store en Google Play Store

Zelf een natuurlijke PWO maken

Zelf een pre workout maken is ook leuk om een keer te doen. Een natuurlijke pro workout bevat buiten de prestatie verhogende stoffen ook andere stoffen zoals vitamines en mineralen die de algehele gezondheid verhogen. Een betere gezondheid zal leiden tot nog betere sportprestaties op lange termijn.

Ons PWO recept

Voor dit recept heeft u een blender nodig en de volgende voedingsmiddelen:

  • 200 Gram watermeloen (zonder schil)
  • Een halve geschilde granaatappel (inclusief velletjes)
  • 150 ml bietensap
  • Theelepel ceylonkaneel
PWO 1 -Een supergezonde en natuurlijke PWO
Watermeloen, bietensap en granaatappel als PWO

Gooi de bovenstaande producten in een blender en mix deze goed zodat de harde pitjes van de granaatappel ook redelijk drinkbaar zijn. Drink het een half uur voor het sporten.

Hoe werkt deze PWO?

Over granaatappel schreven we eerder. Granaatappel en bietensap zorgen voor een verhoging van stikstofmonoxide of NO. NO verwijdt bloedvaten, verhoogt de bloedtoevoer naar de spieren, verlengt de tijd dat spiervezels intensieve inspanning kunnen volhouden en vervult waarschijnlijk ook nog eens een sleutelrol bij spiergroei. Granaatappel verhoogd tevens het testosteron niveau voor meer spiergroei en voorkomt samen met watermeloen ontstekingen door metabolische stress. Watermeloen bevat ijzer, kalium en vitamine C, wat de spieren beter laat werken en bevat Citrulline om de vetverbranding te bevorderen. Kaneel wordt gebruikt om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden.

Wat je nog meer kan toevoegen

Er zijn nog wat extra ingrediënten die een PWO nog krachtiger kunnen maken. U kunt dus variëren op de basis PWO die hierboven beschreven staat.

  • Beta Alanine (2,5 gram)
  • L-Carnitine (3 gram)
  • Cafeïne (150mg of 1 bak koffie)
  • Groene thee (1 kop)
  • Creatine (5 gram)

De groene thee of koffie (niet beiden) kan je ook apart drinken 15 minuten voor de training. Beta Alanine en L-Carnitine zijn prestatieverhogende aminozuren en spelen een rol in de energievoorziening van de spiercellen.

Fijne training

Heb je een supertraining gehad? Laat anderen weten hoe het ging en deel dit bericht met anderen. Succes!

Intra Workout

We hebben ook een recept op basis van kruiden die als intra workout gebruikt kan worden. Dit recept werkt goed in combinatie met deze PWO

Lees hier meer over de gezonde IWO op basis van kruiden