Ayahuasca ceremonie...
 
Meldingen
Alles wissen

Ayahuasca ceremonie Nederland

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
37 Bekeken
549819cc4dea5281b1ebea99191e23e7?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 24
 SERT
Topic starter
(@sert)
Trusted Member
Deelgenomen: 2 weken geleden

Zijn ayahuasca ceremonies in Nederland op een legale manier bij te wonen?

Beantwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 1242

@sert 

Geplaatst door: @sert

Zijn ayahuasca ceremonies in Nederland op een legale manier bij te wonen?

Ayahuasca ceremonies zijn in Nederland niet legaal indien er DMT in het mengsel zit. De Hoge Raad heeft vastgesteld dat het bezit en de handel in ayahuasca met DMT illegaal is, wat betekent dat het ook niet toegestaan is om ceremonies te houden waarbij deze ayahuasca wordt gebruikt. Deze uitspraak is voornamelijk gebaseerd op de zorgen over de veiligheid en de risico's die gepaard gaan met het gebruik van ayahuasca, vooral na enkele dodelijke incidenten die in de media zijn gerapporteerd.

In plaats daarvan zijn er legale alternatieven beschikbaar, zoals ceremonies met magic truffels. Magic truffels bevatten psilocybine, een stof die vergelijkbare psychedelische effecten kan hebben als die van ayahuasca, maar zonder de juridische complicaties. Deze truffels zijn legaal in Nederland en kunnen worden gebruikt in een gecontroleerde setting, vaak met professionele begeleiding.

Psiloflora wordt steeds meer erkend als een goed legaal alternatief voor ayahuasca, en dit heeft verschillende redenen die zowel de werking als de veiligheid van de ervaring betreffen.

Ten eerste is psiloflora een combinatie van psilocybine-bevattende truffels of paddenstoelen en passiebloem (Passiflora incarnata), een milde MAO-remmer. Deze combinatie zorgt ervoor dat de effecten van psilocybine worden versterkt en verlengd, wat leidt tot een diepere en intensere psychedelische ervaring. Dit is vergelijkbaar met de werking van ayahuasca, waarbij DMT (dimethyltryptamine) wordt gecombineerd met een MAO-remmer, meestal de Banisteriopsis caapi. Het gebruik van passiebloem in psiloflora biedt echter enkele voordelen ten opzichte van de traditionele ayahuasca-ervaring.

Een belangrijk voordeel van psiloflora is de verminderde kans op bijwerkingen en lichamelijke ongemakken. Bij ayahuasca kunnen er vaak bijwerkingen optreden zoals misselijkheid en braken, wat kan leiden tot een onaangename ervaring. Psiloflora daarentegen heeft een lager risico op deze bijwerkingen, waardoor de ervaring als milder en aangenamer wordt ervaren. Dit maakt psiloflora toegankelijker voor mensen die misschien angstig zijn voor de fysieke effecten die vaak gepaard gaan met ayahuasca.

Bij Triptherapie bieden we de mogelijkheid om een truffelceremonie of psiloflora ceremonie te ervaren, waarbij je de voordelen van psychedelische therapie kunt ervaren in een veilige en legale omgeving. Onze sessies zijn één op één of in groepsverband. Voor meer informatie over de mogelijkheden en de begeleiding tijdens deze sessies of ceremonie, kun je gebruik maken van de onderstaande links.

Info: Ayahuasca | Truffel ceremonie | Psilocybine | Psiloflora
 

https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/elementor/thumbs/Psilocybine_molecuul-zonder-bg-q7ycbsy0vvel1r9hetvfky7c0smx3x82bbm0hln1fk.png

 

Beantwoorden