Een vriend van mij maakte vroeger wel eens cup a soup met champignons smaak en deed daarin de paddo's. Dat was om een betere smaak te krijgen. Kan dit ook met truffels?
Ja, ik heb vaker gehoord dat mensen dit deden om de smaak te maskeren. Met truffels zou dit ook wel kunnen alleen je moet net zoals bij paddo's op een paar dingen letten. Onthoud dat bij temperaturen boven de 70 graden Celsius psilocybine en vooral psilocine oxideren. Dat betekent dat het dan snel met zuurstof reageert en niet meer werkzaam is.
Een suggestie: Verwarm eerst het water tot kookpunt. Je maakt hiermee de soep in welke smaak je dan ook wilt. Na een minuut of 5 doe je pas de platgestampte of fijn versneden paddo's of truffels. Plet of snijd het pas net voor het toevoegen in verband met reactie met zuurstof voorkomen. Extra tip Als je truffels in een vacuüm zakje hebt, kan je ze ook in een dicht zakje pletten.
Wist je trouwens dat er vroeger ook een merk was die kant en klaar paddosoep had? Deze kon je ook opwarmen, maar niet te heet. Dit was de Exouis Mushroom soup
