cropped-Triptherapie-transparant.png
Hoe kan psilocybine...
 
Meldingen
Alles wissen

Hoe kan psilocybine therapie bijdragen aan het maken van gezondere keuzes?

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
21 Bekeken
5cc1376e7dfd86aff8bf509c67e26a28?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 22
Topic starter
(@trip-vragen)
Trusted Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden
Hoe kan psilocybine therapie bijdragen aan het maken van gezondere keuzes?
Beantwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 950

@trip-vragen 

Geplaatst door: @trip-vragen

Hoe kan psilocybine therapie bijdragen aan het maken van gezondere keuzes?

Psilocybine therapie kan bijdragen aan het maken van gezondere keuzes op verschillende manieren. zo kan het gebruik van psilocybine leiden tot nieuwe inzichten en veranderingen in denkpatronen. Tijdens een psychedelische sessie kunnen nieuwe verbindingen in de hersenen worden gemaakt, waardoor we anders gaan denken en nieuwe patronen kunnen aanleren. Als deze nieuwe patronen gezonder zijn, kunnen we profiteren van een betere fysieke en geestelijke gezondheid.

Verder kan psilocybine therapie ook leiden tot een verhoogd niveau van BDNF (Brain-Derived Neurotrophic Factor). Psilocybine wordt omgezet naar psilocine en stimuleert de 5-HT2a receptor in de hersenen, wat resulteert in de vrijlating van BDNF. BDNF speelt een belangrijke rol bij het creëren van nieuwe hersencellen en het bevorderen van de groei en overleving van bestaande cellen. Dit kan leiden tot een verbeterde cognitieve functie en een betere stemming, waardoor het maken van gezonde keuzes makkelijker wordt.

Bovendien kan psilocybine therapie ook leiden tot een gevoel van verbondenheid en dankbaarheid. Tijdens een psychedelische ervaring kunnen mensen vaak een diep gevoel van verbondenheid ervaren met zichzelf, anderen en de natuur. Dit gevoel van verbondenheid kan leiden tot een grotere waardering voor het leven en een verlangen om gezondere keuzes te maken die zowel ons eigen welzijn als dat van anderen bevorderen.

Zie ook: Psilocybine en gezondheid

Psilocybine therapie brein -Forum

Beantwoorden