Is de Nederlands ay...
 
Meldingen
Alles wissen

Is de Nederlands ayahuasca anders dan die uit Peru?

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
37 Bekeken
d3789d487268ceaf99a2f1c4e2e5d3fc?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 8
Topic starter
(@hippy)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 dagen geleden

Is de Nederlandse ayahuasca anders dan die uit Peru?

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 1242

@hippy 

Geplaatst door: @hippy

Is de Nederlandse ayahuasca anders dan die uit Peru?

Ja, het recept of de bereiding is vaak anders dan hier wordt gedaan. Zelfs ayahuasca gebrouwen door eenzelfde persoon met hetzelfde recept kan variëren omdat er gebruikt gemaakt wordt van natuurlijke producten die ook kunnen variëren in sterke en verhoudingen. In Peru hebben ze vaak ook onderling en per stam een andere bereidingswijze.

Traditionele ayahuasca in Peru wordt meestal bereid met de Banisteriopsis caapi-plant of een andere plant die DMT bevat, zoals Psychotria viridis (chacruna). In Nederland kan de samenstelling variëren, en er kunnen andere ingrediënten bevatten zoals de Mimosa hostilis of diverse Acacia-soorten. Ook de gebruikte MAO remmers kunnen anders zijn zoals oorspronkelijk de Banisteriopsis caapi werd gebruikt, kom in Nederland ook Peganum harmala voor.

Naast de andere samenstelling is in Nederland ayahuasca illegaal en voelt de ceremonie vaak ook 'underground' aan. Dit staat in contrast met Peru, waar ayahuasca traditioneel wordt gebruikt en vaak wordt erkend als sacrament van inheemse religies. Waar in Peru vaak de sjamaan de ayahuasca ceremonie leidt, zal je in Nederland vaak te maken hebben met personen die zichzelf sjamaan noemen.

Als je ayahuasca wilt ervaren, kies dan voor de authentieke ervaring en ga op reis naar de Amazone. Hier in Nederland kan je beter kiezen voor legale opties zoals psiloflora of psilohuasca. Meer over deze legale alternatieven lees je via de info hieronder.

Meer info

https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/2024/01/Psilohuasca-ceremonie.jpg.webp

 

Beantwoorden