Zoek
Sluit dit zoekvak.

Psilohuasca, ayahuasca of psilocybine?

Psilohuasca

Inhoudsopgave

Psilohuasca of ayahuasca?

Psilohuasca lijkt op ayahuasca en krijgt steeds meer aandacht. Een reden van de aandacht kan zijn dat ayahuasca illegaal is en dat de illegaliteit recent nogmaals is bevestigd door een uitspraak van de Hoge Raad.

De Hoge Raad heeft beoordeeld dat de import en het bezitten van Ayahuasca illegaal is in Nederland. Deze uitspraak was te verwachten vanwege de negatieve nieuwsberichten omtrent een aantal dodelijke aflopen tijdens of na een ayahuasca ceremonie.

U vindt hier het oordeel van de Hoge Raad

Wat is Psilohuasca?

Psilohuasca lijkt op ayahuasca omdat het een mix is van een psychedelische stof en een MAO remmer. In het geval van Ayahuasca is de psychedelica DMT en bij psilohuasca is het de psychedelica psilocybine/psilocine. De verschillen van de werking van DMT en psilocine zijn klein aangezien ze ongeveer in dezelfde mate receptoren prikkelen. Er is wel een klein verschil in receptorprofiel die de verschillen verklaren.

psilocybine dmt serotonine -Psilohuasca, ayahuasca of psilocybine?
Het moleculaire verschil tussen DMT en psilocine is slechts de OH groep op de 4e positie

Waarom de MAO remmers?

Dat er MAO remmers bij Ayahuasca worden gebruikt is logisch. Het enzym MAO breekt de werkzame stof DMT na inname direct af. Een MAO remmer of MAOi voorkomt dat MAO DMT kan afbreken. Tevens zorgt de MAO remmer er ook voor dat andere Monoamines niet worden afgebroken zoals dopamine en tyramine. Het opbouwen van dopamine is in veel gevallen voor therapie niet gewenst, maar ook niet een groot probleem. Het opbouwen van tyramine is echter wel een probleem. Tyramine kan namelijk een hoge bloeddruk, hersenbloedingen en zelfs de dood veroorzaken. Om de problemen met tyramine te voorkomen dient er dus een aangepast dieet gevolgd te worden.

Lees hier meer over tyramine, MAO en het dieet

Gevaarlijke combinaties met MAO remmers

Om nogmaals aan te geven dat de MAO remmers gevaren kunnen opbrengen geven we hierbij een lijst met stoffen die zeer gevaarlijk zijn in combinatie met MAO remmers. De volgende stoffen dien je niet te gebruiken 24 uur voor en 24 uur na de trip.

 • slaapmiddelen
 • verdovingsmiddelen
 • migraine medicijnen
 • allergie medicijnen
 • verkoudheidsmiddelen
 • cocaïne
 • amfetamine (speed)
 • MDMA (XTC)
 • mescaline cacti (peyote en san pedro)
 • alcohol
 • ephedra/ephedrine
 • pseudoephedrine
 • macromerine
 • fentermine.

Kan het zonder MAO remmers?

De MAO remmers zorgen voor een verhoogde risico op gezondsheids klachten. Tevens zorgt de opbouw van dopamine vaker voor een minder goede uitwerking van psychedelica (naar onze ervaring). Ayahuasca kan niet zonder MAO remmers omdat DMT anders niet oraal werkt. Maar Psilohuasca kan wel zonder MAO remmers. Psilocybine en psilocine kunnen zonder moeite worden opgenomen en 4-6 uur actief blijven. Doe je er toch MAO remmers bij dan kan je besparen op de hoeveelheid psilocybine houdende paddo’s of truffels. Bij het toevoegen van veel MAO remmers duurt de trip ook nog eens een paar uur langer.

Psilohuasca -Psilohuasca, ayahuasca of psilocybine?

Waarom zou je extra risico willen lopen op complicaties?

Wij zijn van mening dat de voordelen van MAO remmers niet opwegen tegen de nadelen. Besparen op kosten zou niet de reden moeten zijn. De tijdsduur van de trip verlengen kan een voor- en nadeel zijn. Een goede intense trip hoeft niet super lang te duren. Wij kiezen liever voor een hoge dosis en dan een goede trip te beleven dan een langdurige milde trip.

Ons recept voor een psilocybine thee

Wij maken dus geen gebruik van MAO remmers. Wil je toch een gedeeltelijk werking maken zodat MAO mild wordt geremd dan zijn er mildere MAO remmers waar we in overleg gebruik van kunnen maken. Laten we vooropstellen dat gezondheid en veiligheid het belangrijkste zijn en dat we niet besparen op de kosten. Onze truffelthee is aangepast met extra’s zoals vitamine, mineralen en wat andere activerende stoffen die het brein ondersteunen.

Lees hier de blog over onze psilocybine thee

Psilocybine ceremonie via ons

In tegenstelling tot wat velen verwachten doen wij meer dan het begeleiden van personen tijdens een psychedelische ceremonie. Wij geloven er namelijk in dat een gezond lichaam zorgt voor een gezonde basis om ook psychisch gezond te zijn. Wij doen er dan ook alles aan om alle facetten van het bestaan aan te pakken en daarom adviseren wij ook onze klanten op basis voeding, beweging en supplementen. De gehele aanpak voor lichaam en geest zorgt voor de beste resultaten op korte en lange termijn. Doorgaans hanteren we bij de meeste klanten een schema die er als volgt uitziet:

 1. Aanmeldingneurotransmitter test en intake
 2. Advies over voeding beweging en supplementen op basis van punt 1
 3. Een periode van 1-3 weken voortgang bekijken van punt 2
 4. Een individuele psychedelische ceremonie (tenzij een groep extra nut of de voorkeur heeft)
 5. Nabespreking van de truffel ceremonie op dezelfde dag
 6. In de dagen erna houden we contact voor eventuele integratie van inzichten
bijna dood -Psilohuasca, ayahuasca of psilocybine?

Extra’s tijdens ceremonie

Onze psychedelische therapie middels een truffel ceremonie bevat de volgende extra’s om de ervaring nog beter te maken :

 • Individuele begeleiding truffel ceremonie
 • Aromatherapie (tijdens trip)
 • Kleurentherapie (tijdens trip)
 • Muzikale ondersteuning
 • NLP

Mogelijkheden van een truffel ceremonie

Het grootste voordeel van een triptherapie sessie is dat middels introspectie (binnen uzelf kijken) wij u licht kunnen sturen uw zelfbeeld te veranderen. Veel verslavingen, angsten, stress, depressies en andere persoonlijke problemen ontstaan uit een (negatief) verkeerd zelfbeeld, uit non-reële gedachten of door onderbewuste stress, welke voortkomen door angsten in het onderbewuste. Indien u uzelf het beste gunt op basis van voeding, gedachte en beweging zal dit tijdens en na de trip een positieve uitwerking hebben omdat deze leefstijlveranderingen logisch worden gevonden tijdens de trip. Wees goed voor uw lichaam en geest en deze zullen dan ook goed voor u zijn. U bent het waard om de beste versie van uzelf te zijn.

Lees hier verder over onze werkwijze

Wat anderen zeggen over triptherapie

Een verhaal van een klant kan vaak meer vertellen over wat wij doen dan dat dat wij over onszelf kunnen schrijven.

Lees hier alle recensies van onze “klanten”

Bent u nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?

Voordat u zich bij ons aanmeld kunt u het beste zo veel mogelijk leren over triptherapie. Triptherapie werkt namelijk het allerbeste als iemand er klaar voor is. Uiteraard staan wij voor u klaar indien u klaar bent om middels lichamelijke gezondheid en psychedelische therapie uw leven prettiger en gezonder te maken. U kunt van ons de beste persoonlijk dienstverlening verwachten die er is.

Lees hier meer over voor wie psychedelische therapie geschikt is

Vragen?

Wilt u eerst meer weten over wat we doen en wie we zijn? U kunt ons de oren van het hoofd vragen. Dit kan via de onderstaande mogelijkheden. Kies zelf een medium uit waar u zich goed bij voelt.

button chat op whatsapp -Psilohuasca, ayahuasca of psilocybine?

Openbare vragen via forum: Klik hier
Telefoon: +31640898455
Email: info@triptherapie.nl
Contactformulier: Klik hier
Facebook: Klik hier
Twitter: Klik hier