cropped-Triptherapie-transparant.png
Kan Dipipiron samen...
 
Meldingen
Alles wissen

Kan Dipipiron samen met psilocybine?

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
56 Bekeken
Marcel van der Putten
Berichten: 908
Admin
Topic starter
(@marcel)
Noble Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Kunnen paddo's/truffels samen met dipiperon?
 
Dipiperon is een medicijn dat behoort tot de groep van de antipsychotica. Het werkzame bestanddeel in dipiperon is pipamperon. Dipiperon blokkeert de dopamine D2-receptoren in de hersenen, waardoor de activiteit van dopamine wordt verminderd. Dit kan helpen om de symptomen van psychotische stoornissen te verminderen en de dopamine-gerelateerde overactiviteit in de hersenen te normaliseren. Verder heeft Dipiperon heeft een remmend effect op de serotonine-receptoren in de hersenen. Dipiperon blokkeert de 5-HT2A-receptor. Dit betekent dat het de activiteit van serotonine kan verminderen. Dit kan leiden tot een afname van de serotonine-signalering in de hersenen. Dit heeft invloed kan hebben op de stemming, het gedrag en andere functies die worden gereguleerd door serotonine.
 
Bij het combineren van dipiperon met psilocybine uit de truffels zal de remming van dopamine-activiteit in theorie geen directe interactie of problemen opleveren. Aan de andere kant zorgt remmende effecten van Dipiperon op de serotonerge systeem voor het onderdrukken of zelfs uitblijven van de psychedelische effecten van psilocybine.
 
Naast het feit dat psilocybine niet of nauwelijks werkt in combinatie met Dipiperon, is het ook nog niet duidelijk of er het combineren veilig is. Neem dus geen risico en combineer deze antipsychoticum niet met psychedelische drugs. Naast de potentiële gevaarlijke interacties, is het nodig hebben van dit medicijn mogelijk een contra-indicatie voor het gebruik van psychedelica. Personen die Dipiperon gebruiken kunnen namelijk psychose-gevoelig zijn en kunnen wellicht beter geen drugs gebruiken.
 
https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/2023/05/Psilocybine_molecuul-zonder-bg.png
Beantwoorden