Kan psilocybine her...
 
Meldingen
Alles wissen

Kan psilocybine herstel van de hippocampus bevorderen?

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Reactions
78 Bekeken
Marcel van der Putten
Berichten: 1035
Admin
Topic starter
(@marcel)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Kan psilocybine herstel van de hippocampus bevorderen?

Er is enig bewijs dat suggereert dat psilocybine mogelijk kan helpen bij het herstel van de hippocampus. De hippocampus is een belangrijk deel van de hersenen dat betrokken is bij geheugen en emotie. Glutamaat is een neurotransmitter die een rol speelt bij de functie van de hippocampus, maar een teveel aan glutamaat kan leiden tot overprikkeling van de hersencellen, wat geassocieerd is met angst en depressie.

 

Psilocybine kan helpen om deze disbalans tussen glutamaat en TNF-alfa te herstellen. Psilocybine kan de expressie van TNF-alfa remmen en kan ook de activiteit van de NMDA-receptor moduleren, waardoor de overprikkeling van de hersencellen wordt verminderd. Dit kan leiden tot een vermindering van angstklachten en depressie.

 

Het verlagen van TNF-alfa heeft volgens recent onderzoek een correlatie met een verlaagde hoeveelheid glutamaat in de hippocampus. In theorie kan psilocybine dus via de verlaging van TNF-alfa glutamaat verlagen, met als voordeel dat het angst en depressie remt. Echter kan de correlatie ook andersom worden geïnterpreteerd: psilocybine verlaagt de activiteit van glutamaat en daardoor ook TNF-alfa.

 

Hoewel er veelbelovend onderzoek is naar de therapeutische potentie van psilocybine, is het belangrijk op te merken dat meer onderzoek nodig is om de precieze mechanismen en effecten op de hippocampus te begrijpen. Wil je meer lezen over psilocybine en effecten of het brein? Neem dan de volgende links door.

Links: Psilocybine | Psilocybine als ontstekingsremmer

 

Beantwoorden