cropped-Triptherapie-transparant.png
Onderdrukte trauma'...
 
Meldingen
Alles wissen

Onderdrukte trauma's/herinneringen

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
52 Bekeken
Janneke
Berichten: 10
Admin
Topic starter
(@janneke)
Eminent Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Is het mogelijk dat in een psychedelische sessie onderdrukte herinneringen / trauma's naar boven komen?

Het komt voor dat tijdens psychedelische sessies met middelen zoals ayahuasca, psilocybine, LSD of MDMA er onderdrukte herinneringen omhoog komen. Soms zijn deze herinneringen van de persoon zelf en sommige personen zeggen zelfs dingen te herinneren die zijn gebeurd bij andere mensen zoals voorouders. Hoe 'echt' deze herinneringen zijn valt over te discussiëren, maar je zou ook kunnen stellen dat deze valse en echte herinneringen echt worden ervaren en er kan een (symbolische) betekenis inzitten.

Bij het gebruik van MDMA liggen de herinneringen vaker bij de verifieerbare waarheid dan op hallucinogene psychedelica. Door angst te onderdrukken door MDMA kunnen sommige gedeelten van de herinneringen aan de trauma makkelijker worden benaderd. Ditzelfde effect kan soms ook worden bereikt met hallucinogene psychedelica zoals psilocybine omdat door het verlies van ego er minder zelfbesef en zelfbescherming is. Zonder zelfbesef kan er ook minder angst ervaren worden omdat er niets is wat diegene kan overkomen, wat de vrijheid geeft om trauma te bezoeken.

Psychedelische therapie is niet geschikt voor iedereen!

Psychedelische therapie is niet voor iedereen mogelijk en kan bij een kleine groep mensen de symptomen verergeren. Ook in combinatie met diverse medicatie kunnen psychedelica gevaarlijk zijn. Wij raden aan om informatie in te winnen over psychedelische therapie en een screening op contra-indicaties. Hieronder geven we wat links om je alvast verder te helpen.

 

Psychedelische therapie | MDMA | Psilocybine | Ayahuasca

 

Beantwoorden