Waarom werd paddoth...
 
Meldingen
Alles wissen

Waarom werd paddotherapie illegaal?

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
32 Bekeken
a788d60d60343482dcb1e6d3a379fbef?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 4
 BepM
Topic starter
(@bepm)
Active Member
Deelgenomen: 5 dagen geleden

Waarom werd paddotherapie illegaal?

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 1311

@bepm 

Geplaatst door: @bepm

Waarom werd paddotherapie illegaal?

Paddotherapie werd illegaal door een combinatie van sociale, politieke en economische factoren. De criminalisering van paddo's en andere psychedelica begon in de jaren '60 en '70, een periode waarin er een groeiende bezorgdheid was over het gebruik van deze stoffen, vooral onder jongeren. Tevens was er een angst dat de hippiecultuur niet te controleren was door de overheid.

Een van de belangrijkste redenen voor de illegalisering in Nederland in 2008 was de angst voor de effecten van psychedelica op de geestelijke gezondheid en het gedrag van gebruikers. Er waren enkele incidenten gerapporteerd waarbij mensen onder invloed van paddo's of andere psychedelica gevaarlijke situaties creëerden, vaak in combinatie met alcohol of andere drugs. Deze incidenten werden door de media uitvergroot, wat leidde tot een negatieve perceptie van psychedelica in het algemeen.

Bovendien speelde de farmaceutische industrie een rol in de criminalisering van psychedelica. Er zijn aanwijzingen dat de opkomst van de farmaceutische industrie, die zich richtte op het ontwikkelen van synthetische medicijnen voor geestelijke gezondheidsproblemen, leidde tot een afname van de acceptatie van natuurlijke en traditionele geneeswijzen, zoals paddotherapie. De economische belangen van de farmaceutische bedrijven kunnen hebben bijgedragen aan de negatieve beeldvorming van psychedelica, die als concurrenten werden gezien voor hun producten.

In Nederland zijn paddo's sinds 2008 illegaal verklaard, maar magic truffels, die dezelfde werkzame stoffen bevatten, zijn legaal. Dit biedt een mogelijkheid voor het uitvoeren van therapieën met psilocybine, zij het in een andere vorm. De huidige benadering van paddotherapie in Nederland richt zich op het gebruik van deze legale truffels. Therapeutische sessies met truffels wordt vaak truffeltherapie genoemd.

 

 

https://t4y7u6x5.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2023/11/psilocine-psilocybine-fosfatase.png

Beantwoorden