Wat is het beste en...
 
Meldingen
Alles wissen

Wat is het beste en legale alternatief voor ayahuasca?

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
125 Bekeken
988ccbe453e1aff5f90b87006a32a3f4?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 6
 reis
Topic starter
(@reis)
Active Member
Deelgenomen: 2 maanden geleden

Wat is het beste en legale alternatief voor ayahuasca?

Beantwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1040

@reis 

Geplaatst door: @reis

Wat is het beste en legale alternatief voor ayahuasca?

Hoewel 'het beste' voor iedereen anders kan zijn, geven wij hier enkel onze mening wat wij over het algemeen het beste alternatief vinden voor ayahuasca.

Psilocybine in hogere dosering

Een veiliger en legale alternatief voor ayahuasca is het gebruik van psilocybine-houdende truffels. Psilocybine is de werkzame stof in paddo's en truffels die in hogere dosis vergelijkbare psychedelische effecten heeft als ayahuasca. Psilocybine in de vorm van truffels is legaal in Nederland, wat betekent dat je het kunt gebruiken zonder je zorgen te maken over de wetgeving. Psilocybine-tripsessies kunnen vergelijkbare therapeutische en spirituele ervaringen bieden als ayahuasca-ceremonies. Verder heeft psilocybine minder contra-indicaties dan ayahuasca, zijn er minder lichamelijk ongemakken en heeft het minder kans op bijwerkingen.

Psiloflora als vervanger voor ayahuasca

Psiloflora kan ook worden beschouwd als een alternatief voor ayahuasca. Bij beide ceremonies maken gebruik van psychedelische stoffen om veranderde bewustzijnstoestanden op te wekken en spirituele ervaringen te bevorderen. Het belangrijkste verschil is dat ayahuasca DMT bevat, terwijl psiloflora psilocybine bevat. Beide stoffen hebben vergelijkbare effecten, maar werken op iets andere manieren in het lichaam.

Psiloflora is een combinatie van psilocybine-bevattende truffels of paddenstoelen en de milde MAO-remmende bloem van de passiebloem. De milde MAO-remmende en rustgevende eigenschappen van de passiebloem zorgen voor een sterkere en langere reis naar binnen dan psilocybine op zichzelf. Psiloflora kan worden gebruikt voor vergelijkbare redenen als ayahuasca, maar legt iets meer nadruk op het opwekken van een spirituele ervaring.

Het is belangrijk op te merken dat psiloflora minder risico's heeft op het verhogen van de bloeddruk, het veroorzaken van interacties met andere medicijnen of voedingsmiddelen, en het geven van lichamelijk ongemak in vergelijking met ayahuasca. Daarom kan psiloflora een veiliger alternatief zijn voor mensen die geen risico's willen nemen of die bepaalde medicijnen gebruiken die niet goed samengaan met ayahuasca.

Meer over: Psilocybine | Ayahuasca | Psiloflora ceremonie

https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/2023/05/passiebloem.jpg

 

Beantwoorden