Welke invloed heeft...
 
Meldingen
Alles wissen

Welke invloed heeft cannabis of wiet met een truffel sessie?

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Reactions
156 Bekeken
Marcel van der Putten
Berichten: 1247
Admin
Topic starter
(@marcel)
Famed Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Welke invloed heeft cannabis of wiet op een truffel sessie?

Indien wiet/cannabis wordt gebruikt tijdens de week voor het gebruik van psilocybine/truffels/paddo's, kan dat een remmend effect hebben op de effectiviteit van psilocybine. Door het ontstaan van kruistolerantie zal psilocybine en psilocine sneller worden afgebroken en dat zorgt voor het verlaagde effect. Het gebruiken van wiet of cannabis kan er namelijk voor zorgen dat het lichaam meer MAO enzymen aanmaakt en deze MAO enzymen kunnen dan tijdelijk in verhoogde concentratie aanwezig zijn. MAO enzymen breken ook de werkzame stoffen psilocybine en psilocine af, welke in truffels en paddo's aanwezig zijn. Stop in ieder geval een week voor jouw truffelgebruikt, truffel sessie, of truffel ceremonie met het gebruik van cannabis of wiet om zo veel mogelijk te voorkomen dat de werking wordt gedempt door opgebouwde tolerantie. Door een week geen cannabis of wiet gebruiken voor jouw psychedelische sessie voorkom je ook andere potentiële ongewenste interacties.

Het gebruik van wiet of cannabis op de dag van de truffel sessie kan ervoor zorgen dat de effecten worden versterkt. Dit kan zowel positieve als negatieve effecten hebben, afhankelijk van de persoon en de omstandigheden. Sommige mensen ervaren een verhoogde creativiteit, een diepere verbinding met hun emoties en een versterking van de visuele en sensorische effecten. Anderen kunnen echter ook angst, paranoia en verwarring ervaren. Verder kan het gebruiken van wiet of cannabis tegelijkertijd met truffels invloed kan hebben op de helderheid en de integratie van de ervaring na de sessie. Het kan de herinnering aan de trip beïnvloeden en het moeilijker maken om de inzichten en lessen te verwerken.

Ons advies is om minstens een week geen cannabis of wiet te gebruiken voor de truffel sessie of truffel ceremonie om zoveel mogelijk gebruik te maken van de effecten van psilocybine. Het gebruik van wiet of cannabis tijdens truffels raden we voornamelijk af omdat paranoia een veelvoorkomend effect is en dat een hogere dosering truffels dan een betere optie is. Voor diegenen die toch benieuwd zijn naar de effecten van de combinatie truffels met wiet of cannabis, is de overweging om tijdens de coming down van de truffeltrip een klein beetje te blowen misschien een goed alternatief. Dit kan voor een kleine opleving van de trip zorgen en als dit als onprettig wordt ervaren zal het niet al te lang duren.

Lees meer over: Truffel sessie | Truffel ceremonie | Voorbereiding truffel ceremonie

https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/2023/05/fysieke-gezondheid-768x768.jpg

 

Beantwoorden