Psilocybine ceremonie in Nederland

Een introspectieve reis met psilocybine wordt vaak psilocybine ceremonie of psilocybine therapie genoemd. In Nederland gebruiken we magische truffels die psilocybine bevatten om ons te houden en de wet. Een psilocybine of truffel ceremonie kan helpen contact te maken met je innerlijke wijsheid, om zo naar de kern van een probleem te gaan. Bijvoorbeeld bij fysieke klachten, verslavingsproblematiek, depressie, angsten, rouwverwerking en posttraumatisch stress-stoornis. Een psilocybine ceremonie kan helpen problemen onder ogen te zien, op te lossen of een begin daaraan maken waardoor je weer kunt genieten van het leven. Een innerlijke reis op psilocybine kan ook inzicht geven bij spirituele ontwikkeling, bewustwording en levensvraagstukken.

De magie van de psilocybine truffel

Psilocybine, de belangrijkste psychoactieve stof in paddo’s en de legale truffels, wordt vaak beschreven als “magisch” vanwege het unieke effect op de menselijke geest. In tegenstelling tot veel andere drugs, veroorzaakt psilocybine geen afhankelijkheid of fysieke schade aan het lichaam. Het effect van psilocybine is voornamelijk psychologisch en kan gepaard gaan met intensieve ervaringen van vreugde, verwondering, transcendentie en verbondenheid met de natuur en andere mensen.

Psychedelische ervaringen worden vaak gebruikt voor therapeutische doeleinden en kunnen helpen bij de behandeling van verslaving, angst, depressie en posttraumatische stressstoornis. Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar psilocybine en de mogelijkheden ervan voor de behandeling van verschillende mentale gezondheidsproblemen.

De magische kracht van psilocybine kan zijn oorsprong vinden in het vermogen om de grenzen van de menselijke psyche te doorbreken, een diepgaande ervaring van bewustzijnsuitbreiding te bieden en een gevoel van innerlijke transformatie en heling te bevorderen.

Spiritualiteit speelt een rol bij de psilocybine ceremonie

Spiritualiteit is een breed begrip dat verwijst naar de zoektocht naar betekenis en doel in het leven en de verbinding met iets hogers dan de fysieke wereld. Het kan worden omschreven als het bewustzijn van het bestaan van een hogere kracht of energie die ons voorbij onze beperkte menselijke ervaringen verbindt. Spiritualiteit richt zich vaak op de ontwikkeling van de innerlijke wereld, met de nadruk op introspectie, meditatie en mindfulness.

Bij onze psilocybine ceremonies vinden we het belangrijk dat iedereen een ervaring krijgt en daarom bieden we de ceremonies aan met dosering naar wens, terwijl we kijken naar de veiligheid. Wij zien graag dat spiritualiteit een rol mag spelen bij diegenen die dat zoeken. De kans op een mystieke ervaring wordt door onze aanpak verhoogd en kan de volgende elementen bevatten:

 • Kosmische eenheid of egodood
 • Gevoel van verbondenheid
 • Geen/minder tijdsbesef
 • Gevoelens van geluk, euforie en dankbaarheid
 • Een niet uit te leggen ervaring
 • Transformatieve ervaring

De geplande ceremonies

Hieronder geven we de opsomming van de reeds geplande ceremonies. Bij de psilocybine (magic truffel) en de psiloflora ceremonies is de keuze vrij om de milde MAOi toe te voegen aan de magische truffel ceremonie.

Psilocybine ceremonie

Psychedelic Loft Schiedam
375 Max. 8 deelnemers
 • 17 Juni 2023
 • 15 Juli 2023
 • 26 Augustus 2023

Psiloflora ceremonie

Psychedelic Loft Schiedam
375 Max. 8 deelnemers
 • 17 juni 2023
 • 15 Juli 2023
 • 26 Augustus 2023

MDMA Groepsessie

Psychedelic Loft Schiedam
475 Max. 5 deelnemers
 • 29 Juli 2023