Cup a soup met padd...
 
Meldingen
Alles wissen
3 Berichten
4 Gebruikers
7 Reactions
188 Bekeken
2
Topic starter

Een vriend van mij maakte vroeger wel eens cup a soup met champignons smaak en deed daarin de paddo's. Dat was om een betere smaak te krijgen. Kan dit ook met truffels?


Onderwerp trefwoorden
3 antwoorden
2

Ja, ik heb vaker gehoord dat mensen dit deden om de smaak te maskeren. Met truffels zou dit ook wel kunnen alleen je moet net zoals bij paddo's op een paar dingen letten. Onthoud dat bij temperaturen boven de 70 graden Celsius psilocybine en vooral psilocine oxideren. Dat betekent dat het dan snel met zuurstof reageert en niet meer werkzaam is.

Een suggestie: Verwarm eerst het water tot kookpunt. Je maakt hiermee de soep in welke smaak je dan ook wilt. Na een minuut of 5 doe je pas de platgestampte of fijn versneden paddo's of truffels. Plet of snijd het pas net voor het toevoegen in verband met reactie met zuurstof voorkomen. Extra tip Als je truffels in een vacuüm zakje hebt, kan je ze ook in een dicht zakje pletten.

Wist je trouwens dat er vroeger voor het paddoverbod ook een merk was die kant en klaar paddosoep had? Deze kon je ook opwarmen, maar niet te heet. Dit was de Exquis Mushroom soup.

https://tripforum.nl/wp-content/uploads/wpforo/default_attachments/1763072072-Exodus-mushroom-soup.png


1

Ik vind het een slecht idee om paddo's en truffels een betere smaak te geven. Het is tich juist goed dst het niet zo lekker is, want zo denk je wel een keer extra na of je het echt wel moet doen. En je neemt dan ook minder als het vies smaakt.


0

Ja absoluut, dit werkt ook prima met truffels! Zoals Marcel al zei, zorg dat je de soep niet te heet maakt en zet het water op ongeveer 70 graden maximum en voeg pas net voor het eten de truffels toe. Dit beschermt de werkzame stoffen tegen oxidatie.


Social share