cropped-Triptherapie-transparant.png
Is een sessie met t...
 
Meldingen
Alles wissen

Is een sessie met truffels veilig met deze medicatie: Trazodon, Suboxone en Syprexa?

2 Berichten
2 Gebruikers
1 Vind-ik-leuks
79 Bekeken
4f176453ecb1529a93f2f395fb05b227?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 1
Topic starter
(@bicycleday)
New Member
Deelgenomen: 2 weken geleden
Is een sessie met truffels veilig met deze medicatie: 

Trazodon
Suboxone
Syprexa

Beantwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 916

@bicycleday

Geplaatst door: @bicycleday

Is een sessie met truffels veilig?

Truffelsessies zijn redelijk veilig, maar niets is 100% veilig te noemen. We kunnen deze vraag alleen beantwoorden door aan te geven welke onveilige interacties bekend zijn. Of een truffelsessie veilig genoeg wordt geacht hangt meer af dan alleen bekende interacties.

Laten we kijken naar de bekende interacties tussen truffels en:

Geplaatst door: @bicycleday

Trazodon

Trazodon is een antidepressivum (SNRI) dat soms wordt voorgeschreven voor de behandeling van depressie en slaapproblemen. Er zijn geen bekende interacties tussen trazodon en psilocybine (de werkzame stof in truffels). Echter, trazodon kan de effecten van psilocybine uit de truffels een beetje onderdrukken. Voor de rest vormt dit naar verwachting geen direct gevaar. Voor personen die de interactie van dit medicijn met een psychedelische sessie willen vermijden kunnen in overleg met de psychiater bekijken of twee dagen zonder gebruik van dit medicijn mogelijk, dan is het hoogstwaarschijnlijk niet meer actief.

Geplaatst door: @bicycleday

Suboxone

Het combineren van Suboxone (buprenorfine/naloxon) met psilocybine wordt over het algemeen afgeraden. Suboxone is een medicatie die wordt gebruikt bij de behandeling van opioïdeverslaving. Het bevat buprenorfine, een opioïde agonist, en naloxon, een opioïde antagonist.

Het gebruik van Suboxone kan de effecten van psilocybine verminderen of zelfs blokkeren, omdat buprenorfine de werking van opioïde receptoren in de hersenen beïnvloedt. Dit kan resulteren in een verminderde psychedelische ervaring. Bovendien kan het combineren van Suboxone met psilocybine het risico op bijwerkingen vergroten, zoals angst, verwarring en paranoia. Verder dient er meer onderzoek gedaan te worden naar de veiligheid van de combinatie.

De halfwaardetijd van Suboxone varieert tussen de 24 en 60 uur. Dit betekent dat na ongeveer 24 tot 60 uur de helft van de ingenomen dosis Suboxone uit het lichaam is verdwenen. Het duurt meestal ongeveer 5 keer de halfwaardetijd voordat een medicijn volledig uit het lichaam is geëlimineerd. Dus in het geval van Suboxone kan het ongeveer 120 tot 300 uur (5-13 dagen) duren voordat het volledig uit het lichaam is verdwenen. Hierna heeft een truffelsessie meer effect. Personen die Suboxone gebruiken doen dit met een reden, namelijk tegen verslaving van opioïden. Stoppen met deze medicatie kan een probleem zijn voor mensen die in herstel zijn van verslaving, omdat het kan leiden tot terugval. Het gebruiken van truffels kan voor sommigen de verslavingsproblematiek verminderen, maar er zijn ook gevallen bekend dat het gebruiken van psychedelica kan leiden tot terugval. Hiermee moet dus ook rekening worden gehouden.

Geplaatst door: @bicycleday

Syprexa

Syprexa is een antipsychoticum dat wordt gebruikt voor de behandeling van psychotische stoornissen zoals schizofrenie en bipolaire stoornis. Er zijn geen bekende interacties tussen Syprexa en psilocybine. Echter, de reden voor het gebruik van antipsychotica kan betekenen dat psychedelische sessies worden afgeraden. Schizofrenie en bipolaire stoornis zijn namelijk contra-indicaties voor het gebruik van psychedelica. Hoewel er nu onderzoeken lopen om te kijken of psilocybine bij schizofrenie en bipolaire stoornis daadwerkelijk de kans op verergering laat toenemen of laat afnemen. We hebben eerst meer duidelijkheid nodig.

 

Let op: Deze teksten zijn puur informatief en zijn niet bedoeld als medische adviezen. Zit jij in een zelfde soort situatie en wil je psychedelica gebruiken? Overleg dan deze informatie en bespreek met jouw arts wat jouw vervolgstappen kunnen zijn.

 

Meer over: Psilocybine | Truffelsessie

 

https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/2023/05/magic-truffel-therapie.png

Beantwoorden