cropped-Triptherapie-transparant.png
Moet ik stoppen met...
 
Meldingen
Alles wissen

Moet ik stoppen met SSRI medicatie voor de truffeltherapie?

3 Berichten
3 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
25 Bekeken
d6a2be5a3af5b6e873072b38f8009500?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 1
 J0n
Topic starter
(@j0n)
New Member
Deelgenomen: 2 weken geleden

Moet ik stoppen met SSRI medicatie voor de truffeltherapie?

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
2 reacties
Marcel van der Putten
Berichten: 906
(@marcel)
Noble Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Geplaatst door: @j0n

Moet ik stoppen met SSRI medicatie voor de truffeltherapie?

Als je momenteel SSRI-medicatie gebruikt, zoals paroxetine (Seroxat), is het belangrijk om dit te bespreken met je behandelend arts voordat je truffeltherapie overweegt. Hoewel recent wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat er geen verhoogd risico is op complicaties zoals het serotoninesyndroom bij het gebruik van SSRI's voor een truffeltherapie, kunnen SSRI's wel invloed hebben op de werking van psilocybine, de werkzame stof in truffels.

Wetenschappelijke studies suggereren dat het combineren van SSRI's met psilocybine tijdens een truffeltherapie de effecten van psilocybine zou kunnen verminderen, maar dat het geen gevaarlijke interacties oplevert. Hoewel de effecten van de truffeltherapie mogelijk iets verminderd zijn onder invloed van SSRI's, lijken de therapeutische effecten van psilocybine nog steeds aanwezig te zijn, zij het mogelijk minder intens.

Het is belangrijk om te begrijpen dat ik geen medisch advies kan geven en dat je altijd je behandelend arts moet raadplegen voor jouw specifieke situatie. Je arts kan je adviseren over de beste aanpak, zoals het afbouwen van de SSRI-medicatie voorafgaand aan de truffeltherapie of het behouden van de medicatie en het accepteren van een mogelijk verminderde werking van psilocybine tijdens de sessie.

Bij Triptherapie geven we geen medische adviezen, maar je kunt wel onze niet-medische suggesties overleggen met je behandelend arts. Het is belangrijk om een weloverwogen beslissing te nemen die past bij jouw individuele behoeften en gezondheidssituatie.
 
Vraag over: Truffeltherapie

https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/2023/05/magic-truffel-therapie.png

Beantwoorden
1 reactie
c3a346a1dd4befa0daca83bed34e230b?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
 Mars
(@mars)
Deelgenomen: 2 weken geleden

Active Member
Berichten: 5

@marcel 

Jammer dat SSRI zo snel worden voorgeschreven zonder dat ze echt super effectief werken!

Beantwoorden