cropped-Triptherapie-transparant.png
MDMA + Triptanen + ...
 
Meldingen
Alles wissen

MDMA + Triptanen + Zopiclon

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
18 Bekeken
2e3a7cc46f9de2126d4ebfffb13545e5?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 1
Topic starter
(@inger)
New Member
Deelgenomen: 2 weken geleden

Hoelang mag ik geen triptanen en zoplicon nemen als ik MDMA ga gebruiken?

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
1 reactie
Marcel van der Putten
Berichten: 908
(@marcel)
Noble Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Geplaatst door: @inger

Hoelang mag ik geen triptanen en zoplicon nemen als ik MDMA ga gebruiken?

De combinatie van MDMA met de medicijnen zoplicon en triptanen kan gevaarlijk zijn. Triptanen worden vaak gebruikt voor de behandeling van migraine, terwijl zopiclon een slaapmiddel is. MDMA kan de serotoninespiegels in de hersenen beïnvloeden, en het combineren van deze medicijnen met MDMA kan het risico op serotoninesyndroom verhogen.

De halfwaardetijd van zopiclon, ook bekend onder de merknaam Imovane, is ongeveer 5 uur. Dit betekent dat na 5 uur de helft van de laatst ingenomen dosis zopiclon uit het lichaam is verdwenen. Na 10 uur is ongeveer 75% van de ingenomen dosis uit het lichaam verdwenen. Over het algemeen wordt aangenomen dat vijf keer de halfwaardetijd voldoende is medicatie te elimineren, in het geval van zoplicon is dat dus 25 uur. Bij het gebruik van MDMA wordt er iets meer voorzichtigheid ingebouwd omdat de eliminatie tijd kan variëren en komt het op twee dagen uit. Personen die twee volle dagen geen zopiclon gebruiken voor MDMA zouden geen wisselwerkingen moeten verwachten.

De meeste Triptanen zoals sumatriptan, rizatriptan, eletriptan en zolmitriptan hebben een vergelijkbare halfwaardetijd van ongeveer 2 uur. Zo'n 10 uur geen gebruik van diverse triptanen zou voldoende zijn voordat je MDMA gebruikt, maar ook hierbij geldt dat uit voorzichtigheid een volle dag genomen dient te worden.

Aangezien iedereen uniek is, zijn de gegeven onthoudingstijden van de medicatie voor het gebruik van MDMA slechts richtlijnen en dien je voor een specifiek medisch advies je contact op te nemen met jouw behandelend arts.

Meer over: MDMA therapie

https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/2023/08/MDMA-kristal.jpeg

Beantwoorden