Wat doet psilocybin...
 
Meldingen
Alles wissen

Wat doet psilocybine?

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Reactions
196 Bekeken
Marcel van der Putten
Berichten: 1571
Admin
Topic starter
(@marcel)
Famed Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Wat doet psilocybine?

Psilocybine is een psychoactieve en psychedelische stof die voorkomt in paddo's en truffels. Het heeft verschillende effecten op de hersenen en het lichaam die van toepassing kunnen komen tijdens psilocybine therapie. Hier zijn de belangrijkste effecten van psilocybine op mensen:

1. Verhoogde serotonine-afgifte: Psilocybine bevordert de beschikbaarheid van serotonine in de synaptische spleet, wat resulteert in verhoogde serotonineconcentraties in bepaalde delen van de hersenen. Dit kan leiden tot veranderde neuronale activiteit en communicatie.

2. Stimulatie van serotonine-receptoren: Psilocybine bindt zich aan en activeert met name de 5-HT2A-receptoren, die betrokken zijn bij de regulering van stemming, perceptie en cognitie. Door deze receptoren te stimuleren, verandert psilocybine de signaaloverdracht in het brein, wat resulteert in de ervaring van hallucinaties, veranderd bewustzijn en andere effecten.

3. Verhoogde neuroplasticiteit: Psilocybine kan ook de neuroplasticiteit bevorderen, het vermogen van neuronen om nieuwe verbindingen te vormen. Door de extra stimulatie op de serotonerge receptoren wordt er meer BDNF (Brain-Derived Neurotrophic Factor) aangemaakt. Van BDNF is aangetoond dat het de groei van neurale takken (dendrieten) en het aantal dendritische doornen kan stimuleren, wat kan bijdragen aan langdurige veranderingen in de hersenstructuur en hersenfunctie.

4. Verminderde activiteit in de amygdala: De amygdala is een deel van de hersenen dat betrokken is bij het verwerken van angst en stress. Onderzoek heeft aangetoond dat psilocybine de activiteit in de amygdala kan verminderen, wat kan bijdragen aan het verminderen van stressgevoelens.

 

Meer over psilocybine: Psilocybine info | Psilocybine ceremonie | Psilocybine therapie

https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/2023/11/psilocine-psilocybine-fosfatase.png

Beantwoorden