Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kunnen paddo’s multiple sclerose genezen?

MS

Inhoudsopgave

MS en trippen op psilocybine

Gisteren was ik de begeleider tijdens een psychedelische trip van een Londenaar met MS. Het verleden van deze meneer is niet makkelijk voor hem geweest en dat doet natuurlijk iets met deze persoon. De insteek van de trip was dan ook om het verleden te gaan accepteren en meer in het nu te gaan leven. Een leven zonder angsten kunnen mensen met diverse ziekten namelijk ook al helpen. Angst is een katalysator voor zeer veel aandoeningen.

Wat is MS of multiple sclerose?

MS is een auto-immuunaandoening waarbij de zenuwcellen van de hersenen en de ruggenmerg worden afgebroken door macrofagen. Het resultaat hier van is dat de communicatie van de hersenen naar andere gebieden moeizamer zullen verlopen. Spieren aansturen wordt dus ook moeilijker. Rondom MS ligt nog een hoop onduidelijkheid. Zo weten we de precieze oorzaak nog niet.

MS -Kunnen paddo's multiple sclerose genezen?

Wat kan helpen om MS tegen te gaan?

Het volgende wat ik ga schrijven is op dit moment nog hypothetisch. Als je er van uit zou gaan dat MS een reactie is van het lichaam om beschadigde cellen op ruimen dan zou het kunnen zijn dat als je er voor zorgt dat er minder schade is, dat er minder reactie is van het immuunsysteem. Minder ontstekingen betekend ook dus minder werk voor de macrofagen. Ontstekingen kunnen drastisch worden verminderd met een verandering van lifestyle. De afbeelding hieronder geeft de dingen aan die we dienen te voorkomen en zo minder ontstekingen krijgen.

Vrije radicalen -Kunnen paddo's multiple sclerose genezen?
Ontstekingsbevorderende zaken die slecht zijn voor bijna alles wat leeft

Vitamine D tegen MS

Rondom de evenaar is de kans het kleinst dat iemand MS krijgt. Dit kan te maken hebben met zonuren en dus met de vorming van vitamine D. Gematigd in het zonnetje zitten zou zomaar kunnen helpen. Ook supplementen met vitamine D slikken of gematigd zonnebanken kan helpen.

Dieet tegen MS

Een dieet kan zo veel goeds doen. We hebben reeds eerder dieettips gegeven tegen stress en depressie. Hetzelfde dieet kan dus ook helpen tegen MS omdat het helpt op drie vlakken. Ten eerste zorgt dit dieet voor minder ontstekingen in de darmen en andere locaties in het lichaam. Ten tweede zorgt dat indirect voor minder stress. Minder stress en cortisol bevorderd lichaamsherstel, wat hard nodig is bij MS. Ten derde zorgt dit dieet voor een verhoging van meer serotonine en dus het laten vrijkomen van BDNF.

Lees hier meer over het antidepressie dieet

BDNF speelt misschien een sleutelrol in de strijd tegen MS

BDNF staat voor Brain Derived Neurotrophic Factor en is een hormoon (proteïne) die zenuwcel herstel en de aanmaak van nieuwe zenuwcellen stimuleert. Bij MS kan dus BDNF een sleutelrol spelen in het herstel van beschadigde gebieden. Misschien is het zo dat de verhoogde concentratie BDNF het lichaam sneller kan herstellen dan dat het immuunsyteem het zou kunnen afbreken. Als je deze techniek zou kunnen combineren met een gezonde leefstijl en dus minder ontstekingsreacties, dan zou dit wel eens heel goed kunnen helpen.

Lees hier hoe je BDNF kunt verhogen

Psychedelica tegen MS

De hoogst mogelijke stimulering van de 5HT2a receptor om BDNF vrij te laten komen is het gebruik van psychedelica. Dit zijn dus echt geestverruimende drugs (Engels voor medicatie). Psilocine uit paddo’s, DMT uit ayahuasca of LSD stimuleert de 5HT2a receptor zodanig dat de concentratie BDNF ook flink omhoog gaat. Deze combinatie zorgt voor neurogenese, wat het aanmaken van nieuwe neuronen betekent, op een niveau die ongekend is.

psilocybine en 5htp receptor -Kunnen paddo's multiple sclerose genezen?
Paddo’s (psilocine), Ayahuasca (DMT,) en LSD verhogen op een zeer effectieve manier BDNF waardoor hersen- en zenuwcellen herstellen en nieuwe verbindingen aangaan

Wij geloven in de heilzame werking van paddo’s en magic truffels

Of paddo’s en het verhogen van BDNF kan helpen bij het genezen van MS moet nog bewezen worden. Voor mij klinkt het in ieder geval heel aannemelijk dat met deze technieken vooruitgang geboekt kan worden. Op de vraag of paddo’s kunnen helpen bij het genezen van MS kunnen wij op dit moment dus alleen antwoorden dat we het wel denken dat het helpt.

Wat denk jij erover?

Heb je zelf MS? Hoe denk je zelf dat het gekomen is? Heb je een verleden met veel stress en angst meegemaakt? Speelt vitamine D en weinig zonlicht een rol bij jou? Denk jij dat onze triptherapie kan helpen? Laat het ons weten!

Update over psilocybine en MS (2023)

Dit artikel is in 2019 geschreven en heeft een update gekregen in februari 2023. Het nieuwe artikel is te vinden via de volgende link:

Psilocybine en MS

image 6 -Kunnen paddo's multiple sclerose genezen?