Introductie


Ik ben Marcel, de oprichter van triptherapie.nl. Ik ben werkzaam als tripcoach, voedingscoach en bewegingscoach. Ik ben 36 jaar oud en ik woon momenteel in IJmuiden.Mijn achtergrond

Chemie en biochemie. Dat is mijn vakgebied betreffende scholing. Na het afronden van mijn opleiding ben ik echter iets heel anders gaan doen, namelijk detailhandel en service verlenen in de spelcomputerwereld. Naast het beheren van diverse webshops en het sleutelen aan spelcomputers bleef ik altijd mijn wetenschappelijke interesse houden in (bio)chemie in combinatie met sport, voeding en het algeheel welzijn van de mens. Vanuit deze interesse lees en bestudeer ik al meer dan 10 jaar wetenschappelijke onderzoeken over ziekten, voeding, sport, kruidengeneeskunde, fytotherapie, psychologie en algemeen welzijn. Deze kennis zet ik in om mensen in totaliteit te helpen, wat ook wel een holistische aanpak genoemd wordt.

Mijn specialisme

De laatste jaren heb ik me het meest gespecialiseerd in depressies en negatieve zelfbeelden en hoe deze op celniveau werken. Depressies kunnen verschillende oorzaken hebben, waaronder voeding, medicatie, ziekte en emotionele tegenslagen. De geest, of anders gezegd uw denkwijze, kan uw lichaam ongezond maken en daardoor een depressie door ontstekingen uitlokken. Het werkt ook andersom, depressies of ontstekingen in het lichaam zorgen weer voor negatieve denkwijzen. U kunt mijn kennis en dienstverlening inzetten om uit de negatieve spiraal van een depressie te ontsnappen.


Mijn aanpak van een tripsessie

Een tripsessie gaat volgens protocol van triptherapie.nl, maar omdat iedereen uniek is, maak ik voor iedereen een uniek plan. Het plan is gebaseerd op de (medische) gegevens die u aan mij doorgeeft. Ik gebruik de neurotransmitter test (die kunt u online kunt invullen) en uw gegevens om te kijken of u bepaalde stoffen mist en indien nodig krijgt u daaruit een advies betreffende voeding, supplementen, kruiden, beweging en of leefstijl. Ik probeer het gehele plaatje, wat het hele lichaam (en geest) is, aan te pakken. Tijdens een tripsessie zal u zelf gaan inzien wat juist is voor u. Tijdens een tripsessie kan ik gebruik maken van muziek, licht, kruiden en/of aromatherapie om ons vooraf afgesproken doel te behalen. Mijn aanwezigheid zal subtiel zijn en ik stel mij op als een rustige en veilige energie die u bij staat en u licht bijstuurt waar het nodig is. Na een tripsessie zal ik voor u een plan maken op basis van de ervaring wat u kunt doen betreffende voeding, supplementen, kruiden, beweging, denkwijze en leefstijl.

Mijn dienstverlening naast coaching bij triptherapie

Mijn kennis over het lichaam en welzijn zet ik ook op andere manieren in. Zo ben ik ook inzetbaar als voedingscoach en bewegingscoach. Wilt u afvallen en/of mentaal sterker worden door een gezond lichaam en gezonde geest te creëren? Hoewel lichaam en geest elkaar beïnvloeden, is de basis is dan toch echt uw lichaam. Uw hersenen, met name de frontale hersenkwab, waar het uw bewustzijn zit, is ook een orgaan die gevoed moet worden. De mogelijkheden variëren van dieetadvies met of zonder supermarktronde tot aan fitnesscoach binnen en/of buiten. Bij een triptherapie zijn deze diensten inbegrepen. Vraag me naar de mogelijkheden indien u gebruik wilt maken van deze diensten zonder triptherapie wilt gebruiken.


Mijn blog

Wilt u mijn interesses en vakgebied beter leren kennen? Lees mijn blogs en mijn nieuwsberichten eens door zodat u een beeld van mij krijgt en u tegelijkertijd kennis opdoet waarmee u een betere versie van uzelf kunt worden.

Een overzicht van mijn blogs en nieuwsberichten vindt u hier.

Wat klanten zeggen

U krijgt een nog beter beeld over mij door de recensies te lezen die klanten over mij schrijven.

Lees hier de recensies over tripcoach Marcel

Contact met mij opnemen

Vraag me alles wat u wilt! Ik zal uw vraag zo snel mogelijk en waarschijnlijk voordat u het weet al beantwoorden. Bellen of Whatsappen kan ook. Het is aan u de keuze welk medium u gebruikt.

Telefoon en Whatsapp: +31640898455
Email: marcel@triptherapie.nl
Contactformulier: Zie hieronder
Facebook: Klik hier
Twitter: Klik hier

Contactformulier[contact-form-7 id=”698″ title=”Contactformulier marcel”]

2 reacties

marcel · 9 maart 2020 op 17:32

Marcel in de Psychedelic Loft video impressie

De video op youtube is gemaakt va samengestelde beelden van een kleine groepsceremonie van vier vrienden waarbij de intentie deels plezier en deel therapeutisch was. De videobeelden zijn gemaakt voordat de ceremonie begon en een klein gedeelte is van het begin van de ceremonie.

Ik ben degene met het blauwe vest met de uil erop.

Klik hier voor video impressie van de Psychedelic Loft Schiedam

 
Wil je meer weten?
Wil je meer over mij weten? Gebruik dit forum voor openbare vragen of neem contact met me op via de volgende mogelijkheden

Chat apps Whatsapp en Telegram zijn het makkelijkste om snel contact te hebben. Het telefoonnummer is 0640898455. Of email via info@triptherapie.nl

marcel · 20 februari 2020 op 20:13

Thank You Plant Medicine

Omdat ik ben gekozen als leider voor de Nederlandse tak van de Thank You Plant Medicine beweging heb ik vandaag op 20-02-2020 nog een stukje op mij Facebook pagina geschreven over wat psychedelica voor mij hebben gedaan.

Lees hier overigens de eerdere berichten over Thank You Plant Medicine

Thank You Plant Medine

#ThankYouPlantMedicine

Mijn verhaal

#ThankYouPlantMedicine

Thank You Plant Medicine is een beweging waarbij ik me de vorige zomer heb aangesloten. Dit goede doel wat de therapeutische effecten van psychedelica wereldwijd wilt promoten om van het stigma af te komen heeft mij vervolgens gevraagd om de Nederlandse tak van de beweging te leiden.

Ik ben zelf werkzaam voor https://triptherapie.nl en triptherapie staat voor de helende werking van verschillende zaken waarbij psychedelica de grootste rol speelt. Buiten psychedelica om maken we ook gebruik van gezonde en natuurlijke voeding (ook planten e.d. ), supplementen, beweging en gezonde ideeën of gedachten. Hoe ik daar ben beland ga ik dan ook nu omschrijven als ode aan het vak en om #thankyouplantmedicine te steunen.

Mijn verhaal:

Ik heb een mooie jeugd gehad. Misschien waren mijn ouders soms wel iets te streng en krijg ik wel eens een flinke corrigerende tik. Naar mijn idee heb ik nooit echt last gehad van trauma of iets dergelijks. Toch veranderd iedereens gedrag, en mijne dus ook, op basis van eerdere omstandigheden. Tijdens meerdere psychedelische trips heb ik deze omstandigheden opnieuw beleeft, maar nooit als iets heel pijnlijks. Ik waardeer mijzelf de dag vandaag en dat betekent dat alles wat ik heb meegemaakt ook moet waarderen, het heeft immers mij de persoon gemaakt wie ik ben. Het verleden heb ik dus geaccepteerd want je er zijn maar twee opties:

1: De dingen die je niet kan accepteren zal je moeten veranderen
2: De dingen die je niet kan veranderen zal je moeten accepteren

Nou is bovenstaande slechts een enkel inzicht die ik heb gekregen vanwege onder ander de psychedelica. Maar er zijn veel meer inzichten die mij leven aangenaam hebben gemaakt.

Ik heb het verlies van twee dierbaren kunnen verwerken tijdens een trip. De ceremonie die ik zag met mijn ogen dicht was een niet te beschrijven mooie afscheid. Van verdriet naar geluk. Van weggedrukte herinneringen naar het eren van onthouden mooie momenten.

Een ander mooi inzicht is dat ik voorheen geloofde dat welvaart en financiën het belangrijkste is. Ik werkte mezelf kapot om geld te vergaren. Het is iets wat onze maatschappij stimuleert. Namelijk individuele prestaties en zelfverrijking. Dat ging me gemakkelijk af, maar het gaf geen voldoening. Psilocybine truffels hebben mij laten inzien dat het juist om de verbinding gaat en niet om de vereenzaming. Eenzaamheid leidt juist tot nare klachten en verslavingen. Psychedelica gaan over verbinding!

Ik wil verder nog wat inzichten geven die ik tijdens mijn werk als tripsitter/coach heb opgedaan:

Onze werkelijkheid is wat je denkt wat het is. De wereld is de hemel en de hel tegelijkertijd. Focus je op de hemelse kanten dan groeien de kansen dan je hemelse dingen ervaart en weet te herkennen in deze wereld. Op die manier werk de “wet van aantrekking”. We co-creëren dus de werkelijkheid.

Iedereen heeft een andere trip en gelooft in andere dingen. Het is een interpretatie van informatie. Juist die interpretatie is slechts menselijk en ook voor iedereen een beetje anders.

Sommige denken dat psychedelica mensen helen maar wat we vaak vergeten is dat iedereen heel is. Psychedelica laten je zien dat je perfect bent gevormd naar de omstandigheden die er waren en zijn. Zo is depressie en burn-out een perfecte boodschap van het lichaam dat er iets anders moet gaan gebeuren. Psychedelica zijn dan niet de oplossing maar de sleutel naar de oplossing in het onderbewuste brein.

Laten we niet in de termen van stuk denken of dingen die we missen. Laten we wel denken aan de dingen de wel wel hebben. Alles is een gift en het leven op zich ook.

Het doel van het leven? Dat is leven op zich. Er is alle ruimte om daar zelf een doel aan te geven. Dat kan een last zijn of een geweldige vrijheid! Sommige mensen krijgen daarin een ingeving en dat voelt als gegeven.

Het leven is net als een psychedelische trip een reis. Het gaat niet om de bestemming.

Good and evil is all in the beholders eye!

Iedereen bedankt voor het lezen! Gelukkig zijn, het leven vieren, dankbaarheid en verbondenheid wordt mede mogelijk door de natuur, het universum of god en daarmee ook psychedelica!