Zoek
Sluit dit zoekvak.

Psilocybine therapie of truffel ceremonie?

Inzichten MDMA therapie

Inhoudsopgave artikel

ceremonie dronten -Psilocybine therapie of truffel ceremonie?

Individueel vs psychedelische groepssessies

We krijgen geregeld de vraag of een individuele psychedelische sessie beter werkt als therapie dan een groepssessie zoals een truffel ceremonie. We kunnen hierop echter nooit één antwoord geven voor iedereen. Beide opties hebben hun eigen unieke voordelen en nadelen, en de keuze tussen deze twee is een zeer persoonlijke beslissing. We geven in dit artikel de voor- en nadelen van zowel de truffel ceremonie als de psilocybine therapie. Hetgeen wat wel overeenkomt is de voorbereiding en integratie die behoort aan het Triptherapie protocol. Een andere overeenkomst is dat psilocybine of truffel ceremonies altijd de legale varianten worden gebruikt en dat bij beiden de magic truffel (van de paddo) wordt ingezet.

Truffel ceremonie

Voordelen

 1. Gemeenschapsgevoel: Een van de grootste voordelen van groepsceremonies is het gevoel van verbondenheid. Je bent omringd door anderen die een vergelijkbare reis maken, wat een gevoel van gemeenschap en begrip kan bieden. Dit kan op zichzelf helend zijn.

 2. Begeleiding: Er zijn meerdere begeleiders aanwezig om ervoor te zorgen voor een veilige en gestructureerde omgeving. Dit kan helpen bij het verminderen van angst en het maximaliseren van de therapeutische voordelen. Bij de aanwezigheid van meerdere begeleiders kan je kiezen wie je prettigere vindt om bij je te hebben in het geval je aandacht nodig hebt.

 3. De prijs: Groepssessies zijn vaak kosteneffectiever dan individuele therapie, omdat de kosten worden gedeeld door meerdere deelnemers.

 4. Uitgebreidere ceremonie: Bij groepsceremonies wordt er meer tijd besteed aan extra zaken zoals de inleiding, groepsthema en gezond eten.
 5. Diversiteit van ervaringen: Het delen van ervaringen met anderen kan leiden tot een bredere waaier aan perspectieven en inzichten, waardoor de potentieel therapeutische waarde wordt vergroot.

Nadelen

 1. Minder individuele aandacht: In een groepsceremonie kan de aandacht van de begeleider verdeeld zijn over meerdere deelnemers. Dit kan resulteren in minder persoonlijke begeleiding en ondersteuning.

 2. Privacy en comfort: Sommige mensen voelen zich mogelijk minder comfortabel om hun diepste emoties en gedachten te delen in een groepsomgeving, wat de therapie kan beïnvloeden.

 3. Verschil in behoeften: De behoeften en doelen van individuele deelnemers kunnen sterk variëren. Een groepssessie is mogelijk niet afgestemd op jouw specifieke behoeften.

Psilocybine therapie

Voordelen

 1. Persoonlijke aandacht: In een individuele setting krijg je onverdeelde aandacht van je therapeut of begeleider. Dit kan leiden tot diepere inzichten en een meer op maat gemaakte therapeutische ervaring.

 2. Zelf de begeleider kiezen: Bij individuele sessies kan je zelf de begeleider kiezen die het best bij je past.
 3. Vrije keuze locatie: De psilocybine sessie kan op een locatie naar eigen keuze plaatsvinden. Het gebruik maken van een hotel, AirbBNB, vakantiehuisje ofeen eigen woning is mogelijk.
 4. Privacy en comfort: Je kunt je meer op je gemak voelen om openlijk te praten over je gedachten en emoties, aangezien er geen andere deelnemers aanwezig zijn.

 5. Datum kiezen: Bij individuele sessies ben je vrijer in het kiezen van een datum.
 6. Aangepaste begeleiding: De sessie kan volledig worden afgestemd op jouw specifieke doelen en behoeften, wat kan leiden tot een diepere persoonlijke transformatie.

Nadelen

 1. Kosten: Individuele psilocybine therapie is duurder dan groepssessies, omdat je de volledige kosten draagt.

 2. Gebrek aan gemeenschapsgevoel: Aangezien je alleen met je therapeut bent, ontbreekt het gemeenschapsgevoel dat groepssessies kunnen bieden.

 3. Beperkte diversiteit van perspectieven: Je hebt alleen toegang tot de inzichten en ervaringen van je therapeut, wat de breedte van perspectieven kan beperken.

Zelf een keuze maken

Het kiezen tussen een truffel ceremonie in een groep en individuele psilocybine therapie is een uiterst persoonlijke beslissing. Er zijn geen “one-size-fits-all” antwoorden, omdat wat voor de ene persoon werkt, mogelijk niet voor een ander werkt. Hier zijn enkele overwegingen om te helpen bij het maken van de juiste keuze:

 1. Doelen en behoeften: Denk na over wat je wilt bereiken met de psychedelische ervaring. Als je op zoek bent naar diepgaande persoonlijke groei en inzicht, kan individuele therapie de voorkeur hebben. Als je gemeenschap en verbondenheid zoekt, kan een groepsceremonie passender zijn.

 2. Comfortniveau: Overweeg hoe comfortabel je je voelt bij het delen van je ervaringen en emoties in een groepsomgeving. Privacy en comfort kunnen een belangrijke rol spelen in je beslissing.

 3. Financiële overwegingen: Stel jezelf de vraag of je bereid bent om de extra kosten van individuele therapie te dragen of dat groepssessies beter passen bij je budget.

 4. Intuïtie: Luister naar je intuïtie en wat het beste aanvoelt voor jou. De keuze moet in overeenstemming zijn met je innerlijke kompas.

Kleine groep truffel ceremonie

De truffel ceremonies die wij organiseren zijn met kleine groepen. Wij werken het liefste met twee begeleiders en maximaal zes deelnemers. Verder zorgen we ervoor dat er ruimte is om je terug te trekken uit de groep en je mag indien je het nodig hebt luisteren naar je eigen muziek. Zo kan er bij behoefte een eigen ‘bubbel’ worden gecreëerd. Lees meer over de truffel ceremonie via onderstaande knop.

Individuele psilocybine sessie

Ben je toch meer benieuwd naar wat psilocybine voor jou kan betekenen tijdens een individuele psilocybine sessie? Meer informatie over de wetenschap, onderzoeken en hoe wij de psilocybine sessies organiseren kan worden gelezen via de onderstaande knop.