Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inhoudsopgave

Open of besloten ceremonie met psychedelica?

Bij Triptherapie bestaat de mogelijkheid om maandelijks deel te nemen aan een open psychedelische ceremonie waarbij je deelneemt aan een truffel ceremonie (psilocybine), psiloflora ceremonie of een MDMA groepssessie. Bij deze ceremonies neem je deel samen met andere onbekende personen. Een andere mogelijkheid is om zelf een groep samen te stellen waarbij je dus met bekenden samen het avontuur aangaat.

Op deze pagina leggen wij uit wat we belangrijk vinden bij het organiseren van en een groepsceremonie. Onderaan de pagina sommen we de voor- en nadelen op van de open en besloten ceremonies zodat er beter een keuze gemaakt kan worden over wat voor soort ceremonie het beste past bij de wensen.

Wat wij belangrijk vinden bij psychedelische groepsceremonies

Fysieke veiligheid is het meest belangrijk en op de tweede plaats de resultaten die voortkomen uit de psychedelische ceremonies. Als derde willen we graag dat iedereen ook een mooie belevenis meemaakt, waarbij je je ook gehoord voelt als dat nodig is. Jouw kansen verhogen op een waardevolle ervaring heeft aandacht en voorbereiding nodig. Hierbij een opsomming wat wij belangrijk vinden en hoe we te werk gaan:

 • Veiligheid: Hoewel truffels de meeste veilige drugs/plantmedicijn is die we kennen, zijn er wel gevaarlijke combinaties mogelijk met een aantal medicijnen. Ook sommige aandoeningen kunnen niet samen met psychedelica. Wij screenen onze deelnemers d.m.v. een intake om onveilige interacties te voorkomen.
 • Gezondheid: De intake gebruiken we ook om te kijken waar nog ruimte is om gezonder te leven. We maken een persoonlijk advies om de fysieke gezondheid te stimuleren.
 • Neurochemie: De neurotransmitters in het brein bepalen de gemoedstoestand maar ook hoe goed een psychedelische trip gaat. Onze persoonlijke adviezen bevatten ook tips om de neurochemie in balans te krijgen.
 • Voorbereiding: Als laatste geven we op basis van de intake wat huiswerk mee zoals het lezen van boeken of het kijken van films. De informatie die je bewust of onbewust opslaat kan opleven tijdens de ceremonie en uitgroeien tot een nieuw inzicht of oplossing.
 • Thema ceremonie: We geven aan elke open psychedelische ceremonie een algemeen thema die je op eigen manier kunt inzetten. Het thema van de ceremonie geeft ook ruimte om het gesprek met elkaar aan te gaan tijdens de ontmoetingsfase en inleidend gesprek op de dag van de ceremonie.
 • Groepsgrootte: Wij vinden het belangrijk dat de groep niet te groot en ook niet te klein is. De beste resultaten behalen wij met groepen van 3-8 deelnemers omdat er dan wel een groepsgevoel aanwezig is maar niet te groot om jezelf te gaan zien als één van velen.
 • Persoonlijke ruimte: Op de locaties waar wij de psychedelische ceremonies organiseren hebben we altijd een gezamenlijke ruimte voor de groep, maar we richten het ook zo in dat bij behoefte aan een eigen plek dat je jezelf kunt terugtrekken in een eigen ruimte.
 • Begeleiding: Ervaren begeleiding geeft rust aan vertrouwen. We zorgen er altijd voor dat er altijd minimaal één begeleider is met minstens twee jaar ervaring. Tevens hanteren we de regel dat er minstens één begeleider per 4 deelnemers aanwezig moet zijn. Zo kan iedereen de juiste aandacht krijgen.
 • Dosering: Omdat het resultaat belangrijk is willen we altijd dat er een ervaring ontstaat waar je iets aan hebt. Tijdens onze truffel en psiloflora ceremonies bieden we dan ook tijdens het eerste uur een extra inname aan als we denken dat het nodig is. Zo zorgen we ervoor dat de effecten niet te sterk en niet te mild zijn.
 • Muziek: De muziek kan je meenemen naar de emoties die je nodig hebt om dingen los te kunnen laten en te groeien. Tijdens de hoger gedoseerde sessies kan je versmelten met de muziek en daarom besteden we veel zorg aan de afspeellijst. We hebben meerdere afspeellijsten en we kiezen deze op basis van de behoeften van de deelnemers.
 • Introspectie: Ook tijdens de psychedelische ceremonies voor groepen is het de bedoeling om tijdens de piekfase van de effecten van de truffels om naar binnen te keren en je eigen reis te maken. Deze introspectie is het belangrijkste van de ceremonie en we trekken hier gemiddeld tussen de 2 en 4 uur voor uit.
 • Plezier en beleving: Psychedelische ceremonies mogen naast de serieusheid ook een mooie speelse ervaring zijn.
 • Eten en drinken: Het eten wat we verzorgen na de open ceremonies moet passen bij wat we willen uitstralen, namelijk natuurlijk en gezond. We willen met de gezonde voeding je laten proeven dat een lekkere smaak en gezondheid samen kunnen gaan en je inspireren om zelf hiermee verder te gaan.
 • Integratie: We hebben ruimte tot nabespreking direct na de ceremonie maar ook telefonisch dagen na de ceremonie. We denken mee met hoe je de inzichten van jouw truffel ceremonie kunnen integreren in het dagelijks bestaan.
Psychedelische ceremonie

De keuze maken tussen een open of besloten ceremonie

Psychedelische sessies en ceremonies werken het beste als je tijdens de piek van de werking van de psychedelische stoffen je kunt overgeven aan de situatie. Kan je dit het beste met bekenden dan is een besloten ceremonie een betere keuze. Vindt je het echter fijn om wel een groepsgevoel te hanteren maar ook fijn dat je deze mensen in het normale leven niet zomaar tegenkomt dan biedt de open groep weer meer. Kijk dus vooral naar wat jij prettig vindt.

Open psychedelische ceremonie

De open psychedelische ceremonies organiseren we maandelijks op onze eigen locaties. Elke ceremonie heeft een eigen thema en we hanteren een maximale groepsgrootte van 8 deelnemers bij de psiloflora en de truffel ceremonies. Voor de MDMA groepssessies kunnen maximaal 6 personen deelnemen. De open ceremonies zijn mooi om nieuwe gelijkgestemden te ontmoeten en om kosten te besparen t.o.v. de individuele sessies. Lees meer over de open ceremonies via de onderstaande knop:

Besloten psychedelische ceremonie

De voordelen van een besloten ceremonie zijn het kiezen van je eigen groep, de hoeveelheid deelnemers, de locatie, het thema en de structuur van de ceremonie. Een besloten ceremonie is dus een meer op maat gemaakte dienst waarbij we rekening houden met wensen en de intentie van de groep. Alle psychedelica die je kunt kiezen voor individuele sessie kunnen ook worden gekozen bij de besloten ceremonies. Lees meer over de besloten ceremonies via de volgende link: