cropped-Triptherapie-transparant.png
Kan ik bisoprolol/b...
 
Meldingen
Alles wissen

Kan ik bisoprolol/bisohexal combineren met MDMA?

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
27 Bekeken
Marcel van der Putten
Berichten: 894
Admin
Topic starter
(@marcel)
Noble Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Kan ik bisoprolol/bisohexal combineren met MDMA?

Het wordt afgeraden om bisoprolol (ook bekend als Bisohexal) te combineren met MDMA. Bisoprolol is een bètablokker die wordt gebruikt om hoge bloeddruk en hartproblemen te behandelen. MDMA is een stimulerend middel dat de hartslag en bloeddruk verhoogt. Het combineren van deze twee medicijnen kan leiden tot een onvoorspelbare reactie in het lichaam, zoals een sterke stijging van de bloeddruk of hartritmestoornissen.

Personen die deze medicatie nodig hebben, kunnen vanwege onderliggende klachten waarvoor deze medicatie wordt gebruikt ook beter geen MDMA gebruiken. Als een week na het laatste gebruik van bisoprolol/bisohexal de bloedruk normaliseert, is het misschien wel mogelijk om een MDMA sessie te doen. Gebruik je zelf bisoprolol of bisohexal? Vraag dan altijd eerst aan de behandelend arts wat de mogelijkheden zijn om af te bouwen en om dan vervolgens een MDMA sessie te doen.

Meer: MDMA info | MDMA sessie | Drugs combineren met medicijnen

 

Kan psilocybine dan wel met bisoprolol/bisohexal?

Psilocybine beïnvloed in mindere mate de bloeddruk dan MDMA en kan een 'veiligere' optie zijn. Ook bij deze combinatie is voorzichtigheid geboden. Bij ernstige hartklachten of bloeddrukproblemen worden alle psychedelica afgeraden, waaronder dus psilocybine, ayahuasca, LSD en MDMA. Hoewel psilocybine de veiligste optie lijkt van de genoemde psychedelica, is het goed om te weten dat psilocybine vaak in het begin van een sessie de bloeddruk licht kan verhogen. Na het uitwerken van psilocybine kan de bloeddruk lager zijn dan normaal. De verlaagde bloeddruk direct na de psilocybine sessie en de volgende dag, kan leiden tot flauwte en flauwvallen in geval van een verlaagde bloeddruk door de uitwerking van de psilocybine sessie en de effecten van de gebruikte medicatie samen.

Vraag dus altijd een advies van een behandelend arts. Deze arts heeft meer inzicht in de ernst van de onderliggende problematiek en kan samen met jou kijken of je veilig de medicatie kunt afbouwen en dan een week na afbouwen de psychedelische sessie kunt doen.

 

https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/2019/02/psychedelica-combineren-met-drugs-en-medicatie-1024x809.jpg

Beantwoorden