cropped-Triptherapie-transparant.png
Kan ik MDMA gebruik...
 
Meldingen
Alles wissen

Kan ik MDMA gebruiken als ik ook borstvoeding geef?

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
44 Bekeken
Marcel van der Putten
Berichten: 908
Admin
Topic starter
(@marcel)
Noble Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden
Kan ik MDMA gebruiken als ik ook borstvoeding geef?

Nee, het wordt afgeraden om MDMA te gebruiken als je borstvoeding geeft. MDMA kan in de moedermelk terechtkomen en zo bij de baby terechtkomen. Aangezien er nog weinig bekend is over de effecten van MDMA op baby's, is het beter om het gebruik van MDMA te vermijden tijdens de periode van borstvoeding. Het is altijd belangrijk om de gezondheid en veiligheid van je baby voorop te stellen.

 
Sommige vrouwen kiezen ervoor om tijdelijk geen moedermelk te geven om MDMA te kunnen gebruiken. Het duurt iets langer dan een week voordat MDMA na gebruik uit de moedermelk is verdwijnen. Om nog meer zekerheid in te bouwen is twee weken een redelijk termijn. Na deze periode denken diverse artsen dat het weer is veilig om weer borstvoeding te geven. Er wordt daarom aangeraden om twee weken achter elkaar te kolven en deze melk dan weg te gooien. De halfwaardetijd van de actieve metabolieten van MDMA is bij een gemiddeld persoon ongeveer 38 uur. Over het algemeen houden stellen artsen dat vijf keer de halfwaardetijd voldoende is om een stof te elimineren. Bij vijf keer de halfwaardetijd is de gebruikte stof in theorie namelijk nog maar voor 1/32e aanwezig en heeft dan geen effect meer. Voor MDMA duurt het dus 190 uur voordat de metabolieten van MDMA uit je lichaam zijn, dus bijna 8 dagen (5x38=190 uur). Vanuit de voorzichtigheid bij baby's is een wachttijd van twee weken dus reëel.
 
Uiteraard is het beter om volledig voor veiligheid te gaan en geen drugs te gebruiken als je graag erna nog borstvoeding wilt gebruiken. Overstappen op flesvoeding of gewoon het MDMA gebruik uitstellen zijn diverse gekozen alternatieven.
 
Als je vragen hebt of een medische advies wilt over het gebruik van MDMA in combinatie met borstvoeding, raadpleeg dan altijd een arts of lactatiekundige voor advies.
 
 
https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/2023/08/MDMA-kristal-768x528.jpeg
Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden