cropped-Triptherapie-transparant.png
Tizanidine + psiloc...
 
Meldingen
Alles wissen

Tizanidine + psilocybine

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
18 Bekeken
da58599ae324fb54d80e3a13be921c02?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 2
 pscl
Topic starter
(@pscl)
Active Member
Deelgenomen: 2 weken geleden

Kan het medicijn Tizanidine samen met psilicybine worden gebruikt?

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
1 reactie
Marcel van der Putten
Berichten: 906
(@marcel)
Noble Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Geplaatst door: @pscl

Kan het medicijn Tizanidine samen met psilicybine worden gebruikt?

Tizanidine is een spierverslapper die wordt gebruikt om spierspasmen te behandelen. Het werkt door de zenuwsignalen te blokkeren die spiersamentrekkingen veroorzaken. Tizanidine bindt zich aan specifieke receptoren in het ruggenmerg (alfa-2-adrenerge receptoren) en vermindert de activiteit van deze zenuwsignalen. Hierdoor ontspannen de spieren en verminderen de spasmen. Psilocybine werkt voornamelijk op de serotonine receptoren en daardoor is er geen directe interactie tussen psilocybine en Tizanidine. Er is echter geen specifiek onderzoek gedaan naar de interactie tussen Tizanidine en psilocybine, maar het lijkt erop dat het veilig gecombineerd kan worden.

Bij Tizanidine dient er wel rekening gehouden te worden met de bijwerkingen. Het verlagen van de bloeddruk door Tizanidine kan zorgen voor flauwte in combinatie met psilocybine. Over het algemeen wordt aangenomen dat psilocybine de bloeddruk licht kan verhogen tijdens het begin van een trip. De verhoging van de bloeddruk door psilocybine is meestal mild en veroorzaakt meestal geen ernstige problemen. Naarmate de psilocybine uitwerkt, kan de bloeddruk weer normaal worden of zelfs lager zijn dan normaal. Het is echter mogelijk dat de verlaagde bloeddruk direct na de psilocybine-sessie en de volgende dag kan leiden tot flauwvallen of duizeligheid, vooral in combinatie met Tizanidine. 

Om flauwte en flauwvallen te voorkomen na het gebruik van psilocybine, kan er voor worden gekozen om 24 uur voor de psilocybine-sessie geen Tizanidine meer te nemen. De halfwaardetijd van Tizanidine varieert, maar over het algemeen wordt geschat dat het ongeveer 2 tot 4 uur is. Dus in het geval van Tizanidine kan het ongeveer 10 tot 20 uur duren voordat het volledig uit het lichaam is verdwenen. Het is belangrijk om te weten dat dit slechts een schatting is en dat de eliminatietijd kan variëren afhankelijk van factoren zoals leeftijd, lever- en nierfunctie, en andere individuele kenmerken.

Dit bericht is geen medisch advies. Omdat elke situatie uniek is, dien je zelf aan jouw behandelend arts te vragen of de info van deze pagina op jouw van toepassing is en of het haalbaar is. Stop nooit zomaar met het gebruik van medicatie zonder overleg met jouw medisch specialist!

Meer over: Psilocybine sessie | Psilocybine en medicatie

https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/2019/02/psychedelica-combineren-met-drugs-en-medicatie.jpg

Beantwoorden