Truffels drugs?
 
Meldingen
Alles wissen

Truffels drugs?

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
262 Bekeken
Marcel van der Putten
Berichten: 740
Admin
Topic starter
(@marcel)
Noble Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Zijn truffels drugs?

Ja, de magische truffels zijn drugs. De culinaire zwarte truffel is geen drugs, alhoewel deze verslavender kan werken wegens de goede smaak. De welbekende magische truffels vallen onder psychedelische drugs. Psychedelische drugs zijn een klasse apart als het gaat om therapeutisch potentieel en we zouden graag zien dat de psilocybine-houdende truffel als medicijn wordt gezien.

Cijfers over schadelijkheid van truffels en paddo's

Er zijn bijna geen dodelijke gevallen geweest bij het monogebruik van paddo's of truffels. Als we dan toch even de schuld geven aan de paddo of truffels zonder te kijken naar interacties met medicatie komt gemiddelde sterfte door psilocybine-gerelateerd gebruik op minder dan 1 per jaar uit. Om dit in perspectief te zetten is het voor roken is dit circa 20.000 doden per jaar, alcohol circa 2.000, Cocaïne 50, XTC/Amfetamine 30 en medicijnen 200.000!

schade drugs -De risico's van paddo's en magic truffels

Truffels en paddo's zijn niet verslavend

Paddo’s zijn lichamelijk niet verslavend. Tevens treed er een tolerantie op zodat meer eten niet werkt. Zelfs bij dag op dag veel paddo’s gebruiken werkt niet. Je kan maar eens per week een goede trip maken en beter is nog om 2 weken te wachten. De kans op fysieke schade bij redelijke gezonden mensen, terwijl er rekening gehouden wordt me medicatie, is zo goed als nul. De theoretische dodelijke dosis is 1000 keer hoger dan de werkzame dosis. Omgerekend naar Paddo’s is dan 10 kg paddo’s. Dat is wat een gemiddeld persoon 4 dagen bij elkaar opeet/

Truffels als therapie

Truffeltherapie is een experimentele, psychedelische behandeling die momenteel nog niet wordt erkend als een formele medische behandeling. Dit betekent dat iedereen die geïnteresseerd is in deze behandeling hun eigen kosten zullen moeten dragen, omdat verzekeraars momenteel geen dekking bieden voor deze therapie. Hoewel de effectiviteit van deze behandeling is aangetoond bij een aantal mentale aandoeningen, is er meer onderzoek nodig voordat deze therapie breed wordt geaccepteerd als een legitieme behandelingsvorm.

De Nederlandse wet laat overigens wel ruimte voor psilocybine sessies die worden gedaan met de legale magische truffels die ook psilocybine bevatten. De psilocybine sessies die wij aanbieden zijn dus in feite truffel sessies. Lees meer over onze psilocybine therapie via de knop.

Termen gerelateerd aan psilocybine therapie

Elke keer als iemand het in Nederland het heeft over een psilocybine ceremonie of een paddenstoelen-, paddo- of truffelsessie, dan is er psilocybine in het spel. Al deze begrippen die duidelijk te maken hebben met de hallucinerende werking van psilocybine en daarmee psilocine worden door elkaar heen gebruikt. In Nederland kan je stellen dat als onderzoekers refereren naar psilocybine dat er bij de onderzoeken pure psilocybine hebben gebruikt. In het geval van de huidige legale psilocybine of magic mushroom therapie/sessie wordt er doorgaans gebruik gemaakt van de legale magische truffels waarin psilocybine en psilocine aanwezig is.

Psilocybine Psilocybine ceremonie Psilocybine therapie Psilocybine sessie
Truffel Truffel ceremonie Truffel therapie Truffel sessie
paddo Paddo ceremonie  

 

Beantwoorden