cropped-Triptherapie-transparant.png
Wat zijn de contra-...
 
Meldingen
Alles wissen

Wat zijn de contra-indicaties voor het gebruik van psilocybine?

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
34 Bekeken
Marcel van der Putten
Berichten: 894
Admin
Topic starter
(@marcel)
Noble Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Wat zijn de contra-indicaties voor het gebruik van psilocybine?

Voor het gebruik van psilocybine, magic truffels en paddo's zijn de contra-indicaties gelijk en onderverdeeld in lichamelijke en geestelijke contra-indicaties.

Lichamelijke contra-indicaties zijn onder andere zwangerschap, nierziekten, diabetes, epilepsie, neurologische aandoeningen, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, hersenbloedingen, bijnierklachten en afwijkende bloedcellen. Deze aandoeningen kunnen het gebruik van psilocybine gevaarlijk maken of de effecten ervan beïnvloeden.

Geestelijke contra-indicaties omvatten schizofrenie, psychose, borderline, PTSS en andere zware psychische aandoeningen. Personen met deze aandoeningen kunnen het beste geen psychedelica gebruiken, omdat dit de symptomen kan verergeren of een negatieve invloed kan hebben op de geestelijke gezondheid.

Daarnaast zijn er ook contra-indicaties voor bepaalde medicatie. Medicijnen zoals TCA's (bijvoorbeeld amitriptyline) en MAO-remmers kunnen een interactie hebben met psilocybine en moeten daarom in overleg met de voorschrijvende arts worden afgebouwd voordat psilocybine wordt gebruikt. Andere zoals Lithium kunnen zeer gevaarlijk zijn in combinatie met psychedelica. Ook diverse medicijnen voor bloeddruk en hartfunctie kunnen gevaarlijke interacties opleveren.

Wij screenen onze klanten op bekende contra-indicaties middels de intake.

Lees ook: Psilocybine infopagina | Psilocybine therapie | psilocybine ceremonie

https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/2023/03/Psilocybine-molecuul-oranje-bruin-black-background.png

Beantwoorden