cropped-Triptherapie-transparant.png
Welke positieve eff...
 
Meldingen
Alles wissen

Welke positieve effecten heeft psilocybine op diabetes?

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
35 Bekeken
Marcel van der Putten
Berichten: 906
Admin
Topic starter
(@marcel)
Noble Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Welke positieve effecten heeft psilocybine op diabetes?

Psilocybine (uit truffels en paddo's) heeft verschillende potentiële positieve effecten op diabetes. In een recent onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Genes, onderzochten wetenschappers de effecten van psilocybine op de levensvatbaarheid en functie van β-cellen. Deze cellen spelen een cruciale rol bij de regulatie van bloedglucosewaarden en zijn relevant voor diabetes type II.

De belangrijkste bevindingen van het onderzoek van psilocybine bij diabetes zijn als volgt:

1. Serotonine en β-cellen: Psilocybine heeft agonistische effecten op de serotonine 5-HT2A- en 5-HT2B-receptoren, vergelijkbaar met serotonine. Dit onderzoek richtte zich op de invloed van psilocybine op β-cellen in een in vitro systeem.

2. Beschermend effect: Psilocybine bleek de verlies van β-cellen veroorzaakt door hoge glucose- en lipidenomstandigheden (HG-HL) effectief te verminderen. Dit werd mogelijk gemedieerd door de regulatie van apoptotische biomarkers en de remming van TXNIP, STAT-1 en STAT-3-fosforylatie.

3. Dedifferentiatie: Psilocybine had ook invloed op genen die betrokken zijn bij β-cel dedifferentiatie, zoals Pou5f1 en Nanog. Dit suggereert dat psilocybine mogelijk kan helpen bij het voorkomen van β-cel dedifferentiatie.

Het beschermen van β-cellen is belangrijk bij diabetes omdat deze cellen verantwoordelijk zijn voor de productie en afgifte van insuline in de alvleesklier. Door β-cellen te beschermen, kan de regulatie van bloedglucosewaarden worden verbeterd, wat complicaties en symptomen van diabetes kan verminderen of voorkomen.

Het is belangrijk op te merken dat deze bevindingen gebaseerd zijn op in vitro onderzoek en dat verder onderzoek nodig is om de effecten van psilocybine op diabetes bij mensen te bevestigen.

Naast de potentiële effecten op diabetes, is er ook ander onderzoek dat suggereert dat psilocybine ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Dit kan ook relevant zijn voor diabetes, aangezien ontstekingen een rol spelen bij de ontwikkeling en progressie van de ziekte.

Psilocybine sessies zijn geen vervanging is voor de reguliere behandeling van diabetes. Het kan echter mogelijk dat psilocybine een aanvullende rol kan spelen bij het beheersen van suikerziekte. Een begeleidde psilocybine sessie is mogelijk via Triptherapie is al wel mogelijk, ondanks het niet gezien mag worden als medische behandeling.
 
 

psilocybine en diabetes

Beantwoorden