Welke rol speelt de MDMA therapeut?

Een MDMA-therapeut speelt een cruciale rol tijdens een MDMA-sessie, waarbij het gebruik van MDMA wordt geïntegreerd in een therapeutische context. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van wat een MDMA-therapeut doet tijdens zo’n sessie:

Voorbereiding en screening

  • Tijdens de aanmelding wordt er gecontroleerd of de klant geschikt is voor MDMA therapie. Dit omvat het controleren van medicatie, medische geschiedenis en eventuele contra-indicaties. Dit wordt bij ons gedaan door een vaste medewerker.
  • Persoonlijke adviezen ter voorbereiding van de sessie worden gegeven aan de klant.
  • De therapeut bespreekt de verwachtingen, intenties en doelen van de klant nog voor de MDMA sessie.

De MDMA sessie

  • De therapeut blijft bij de klant gedurende de hele sessie. De therapeut ondersteund de klant emotioneel en helpt waar nodig.
  • De MDMA therapeut benadrukt soms dat de klant zich kan concentreren op innerlijke ervaringen, emoties en gedachten die naar boven komen.
  • Als er angst of spanning ontstaat, helpt de therapeut de patiënt om hiermee om te gaan en zich weer veilig te voelen.
  • Indien van toepassing wordt er een gedeelte aan blootstellingstherapie uitgevoerd.

De integratie

  • Direct na de sessie helpt de MDMA therapeut de klant bij het verwerken van de ervaring. Dit kan betekenen dat ze samen praten over wat er is gebeurd, gevoelens uiten en inzichten delen.
  • De therapeut helpt de patiënt om de geleerde lessen en inzichten te integreren in hun dagelijks leven. Deze hulp kan plaatsvinden enkele dagen tot weken na de MDMA sessie
  • Na een periode van drie á vier weken wordt samen bekeken of een extra MDMA sessie nuttig kan zijn.

MDMA therapeut in actie

Voor VTM Go heeft Ronald een MDMA sessie gedaan en deze uitzending is reeds te bekijken via dit Belgische platform. Hiernaast is een stukje te zien van de uitzending over MDMA therapie in Nederland.

We kunnen Ronald in actie zien als MDMA therapeut, waarbij hij Camille heeft bijgestaan om naar binnen te keren en heeft geholpen om met haar angsten om te gaan.

Bekijk het volledige bericht over MDMA therapie met Camille Vanuxem voor VTM GO via de onderstaande knop.

Ronald als MDMA therapeut

Ronald, onze MDMA therapeut heeft al sinds 1990 ervaring met MDMA en combineert zijn werk als therapeut met de ervaring die hij heeft opgedaan. Meer informatie en de hoeveelheid klanten die Ronald heeft geholpen is te vinden via via de onderstaande infographic. 

2024
Geboortejaar
0
Jaar ervaring
0
Sessies
Truffel sessie Noord Brabant - Ronald

Ronald Hochstenbach

Categorie: Therapeut
Talen: Nederlands/Engels/Duits
Sessies €875 : MDMA/Psilocybine
Duo 1400: MDMA/Psilocybine

Om de werkdruk voor mij wat te verlagen rij ik bij voorkeur niet meer dan 45 minuten per enkele reis vanaf mijn woonadres in regio Eindhoven. En rij ik graag buiten de spitstijden om. Ik kijk dan samen met jou naar de meest geschikte starttijd van de sessie.  Over het algemeen is mijn werkgebied het volgende:

Noord-Brabant: regio Eindhoven, Tilburg, Den Bosch
Limburg: regio Roermond, Weert

De reiskosten die worden gerekend zijn 50 cent per gereden km van en naar postcode 5554 SH.

Onze andere MDMA therapeuten

Naast Ronald hebben we andere therapeuten die kunnen werken met MDMA analogen of psilocybine. Via de knop is een overzicht te vinden waarin het ervaringsniveau en opleiding wordt getoond. Diegene die geschoold therapeut zijn noemen we therapeuten en diegene die niet geschoolde therapeuten of psychologen zijn noemen we guides.