'Wizard flipping'

De wizard flip is een combinatie van paddo’s of truffels met LSD. Mensen die kiezen om deze combinatie van psychedelische drugs te combineren hebben uiteenlopende redenen. Sommigen gebruiken deze combinatie omdat deze bekend staat als een duo wat zeer veel visuele effecten kan geven. Anderen willen echter de effecten van LSD ervaren zonder dat de piekeffecten zo gigantisch lang duurt. En een andere groep personen wilt graag de therapeutische waarde van LSD en psilocybine combineren.

Table of Contents

Andere namen voor de wizard flip

Combinaties van psychedelica met andere drugs krijgen vaak eigen namen. Zo wordt MDMA met psilocybine een hippie flip genoemd, MDMA met LSD een candy flip en LSD met psilocybine een wizard flip. Naast de wizard flip wordt psilocybine gecombineerd met LSD ook ‘god’s flesh’, ‘Soul Bomb’ of ‘Alice’ genoemd.

De visuele effecten van wizard flipping

De visuele effecten van de wizard flip zijn het sterkste van wat wij kennen. Psilocybine (uit paddo’s of truffels) op zich kan al aardig wat hallucinaties veroorzaken en LSD doet daar nog een schepje bovenop. De onderstaande visuele effecten kunnen elkaar aanvullen tot een kleurrijke beleving met veel droomachtige hallucinaties.

Visuele effecten LSD

De visuele effecten van LSD zijn vergelijkbaar met 2C-B in plaats van psilocybine of ayahuasca. Ze zijn complex, algoritmisch van vorm, ongestructureerd, veel complexe structuren fel verlicht, kleurrijk, synthetisch, veelkleurig, plat, scherp gedefinieerd, groot, snel bewegend, hoekig, zonder diepte en consistent intens.

Visuele effecten psilocybine

De visuele patronen van psilocybine lijken op die van DMT/ayahuasca. Ze zijn complex, abstract, organisch, gestructureerd, helder, veelkleurig, glanzend, zacht, groot, langzaam, glad, rond en consistent in intensiteit. Deze visuele waarnemingen voelen “organisch” aan, kunnen soms ‘cartoony’ lijken en zijn intenser bij hogere doseringen.

f4a0effa 6cec 4e7e b3f2 a2b83ff16cbb -Wizard flip: LSD en psilocybine samen

Wizard flip

Psilocybine structuur

Wizard flip therapie

LSD wordt minder vaak ingezet als therapeutisch hulpmiddel in vergelijking met andere psychedelica, zoals psilocybine. Dit komt omdat LSD een langere werkingsduur heeft dan andere psychedelica, wat betekent dat de effecten langer aanhouden. Dit kan voor sommige mensen overweldigend zijn en het moeilijker maken om de sessie te begeleiden. Daarnaast kan de langere werkingsduur ook praktische uitdagingen met zich meebrengen, zoals het vinden van voldoende tijd en een geschikte omgeving voor de sessie.

LSD therapie duur

Een andere reden is dat LSD een potentieel intensere ervaring kan bieden dan andere psychedelica. De effecten van LSD kunnen diepgaand en transformerend zijn, maar dit kan ook leiden tot intense emoties en te sterke hallucinaties voor een te lange periode. LSD is tevens nauwelijks af te remmen indien de trip onprettig is. Dit maakt LSD minder geschikt voor mensen die nieuw zijn met psychedelica of die gevoelig zijn voor angst of overweldiging.

Om toch gebruik te kunnen maken van de potentiële therapeutische effecten van LSD, hebben wij vaker met onze klanten een legale LSD analoog ingezet in combinatie met psilocybine uit magische truffels. Door de dosering zorgvuldig uit te zoeken is de piek van de trip te overzien, terwijl de effecten van LSD wel goed aanwezig zijn. Deze wizard flip biedt dus uitkomst voor diegenen die wel de effecten van LSD willen ervaren, veel visuele effecten willen beleven, maar niet te lang willen vastzitten in een trip.

Voor personen die voor het eerst een psychedelische sessie willen, raden we aan om nooit te beginnen met LSD. Eerst ervaring op doen met bijvoorbeeld psilocybine zou beter zijn.

De gevaren van drugs combineren

De wizard flip is een combinatie van psilocybine en LSD. Deze twee psychedelica werken in op ongeveer dezelfde receptoren en kunnen elkaars werking versterken. De juiste dosering vinden is voor deze combinatie belangrijk. Verder dient er ook rekening gehouden te worden met de contra-indicaties van LSD én van psilocybine indien je deze polydrug combinatie wilt proberen. Vul vrijblijvend de intake in zodat wij voor jou al een eerste check kunnen doen. Wij laten dan per e-mail weten of we contra-indicaties hebben gevonden.