Psychedelische therapie

Triptherapie biedt psychedelische therapie in heel Nederland aan dankzij onze aan huis service. In deze blog zullen we beschrijven hoe we onze psychedelische sessies als huisbezoek willen uitbouwen en hoe we een beter landelijke netwerk van psychologen willen gaan inzetten om minder veel kilometers in de auto te maken.

Wil je weten welke psychedelische therapie we aanbieden en of MDMA, psilocybine, truffels, ayahuasca en LSD legaal in te zetten zijn? Bekijk dan onze pagina over psychedelische therapie.

Inhoudsopagve

Onze toekomstvisie

Psychedelica geassisteerde therapie wordt steeds meer geaccepteerd en er komt ook steeds meer vraag naar triptherapie. We werken momenteel met zes personen bij dit mooie bedrijf wat al voor meer dan 2200 personen de weg was om een psychedelische sessie te ondergaan.

Toen Marcel 13 jaar geleden zijn holistische visie om psychedelica een gedeelte te laten zijn van een gezond leven ging inzetten om mensen vooral fysiek gezonder te maken, is Triptherapie de laatste jaren vooral uitgegroeid als bedrijf wat mensen helpt die willen werken aan de mentale gezondheid. Omdat fysieke en mentale gezondheid verweven zijn, hebben we de oorspronkelijke visie nooit losgelaten.

Meegaan met de tijd en veranderingen om klaar te zijn voor de toekomst

De markt voor psychedelische therapie is de laatste 3 jaar gigantisch aan het veranderen, en de toekomstige regulering zal psychedelische therapie hoogstwaarschijnlijk in de categorie Geestelijke GezondsheidsZorg (GGZ) drukken. Dat zal betekenen dat psychedelische therapie misschien alleen maar voorbehouden is aan GGZ-psychologen of onder supervisie van zo’n medisch geschoolde therapeut. Hoewel goede psychedelische therapie niet per se nodig is, biedt dit zijn voor- en nadelen.

Om aan de toekomstige eisen te voldoen, zijn wij al even bezig om het juiste personeel van de toekomst aan te trekken. We hebben reeds een paar therapeuten/ psychologen ingewerkt en we zijn bezig om nog meer gekwalificeerd personeel aan te trekken.

Onze toekomstvisie is dus nog steeds holistische zorg bieden, waarbij niet alleen naar de psyche wordt gekeken. De laatste ontwikkelingen hebben er wel voor gezorgd dat we de GGZ en holistische psychedelische therapie willen laten samensmelten. Tevens willen we de keuze aan de klant laten in de toekomst te kiezen voor de medische aanpak, die volledig valt onder de toekomstige regulering, en de niet medische behandeling. Met deze splitsing kunnen we cliënten bedienen die een klassieke GGZ aanpak beter vinden én klanten die het vertrouwen in de symptoom bestrijdende GGZ hebben verloren.

Landelijk dekkend netwerk

Op dit moment kunnen we met uitzondering van de Waddeneilanden iedereen in Nederland op locatie van de klant een psychedelische sessie aanbieden. Op dit moment is de verdeling van tripbegeleiders nog niet helemaal optimaal en hebben we vooral personeel in de Randstad en Noord-Brabant. Om de reisafstand en reistijd te verkorten, minder CO2 uit te stoten en de reiskosten laag te houden, komen er dit jaar zeker drie therapeuten bij. Deze zouden dan uit de provincies Groningen, Overijssel en Limburg komen voor een sessie op locatie. Een overzicht van ons personeel is te zien op de kaart.

Psychedelische therapie aan huis -Psychedelische therapie in heel Nederland
BegeleiderMax. ReisduurVanaf postcode
Marcel120 minuten2211 BM Noordwijkerhout
Janneke45 minuten3137RL Vlaardingen
Loes45 minuten5691 RK
Son en Breugel
Ronald45 minuten5554 SH
Valkenswaard
Gijs45 minuten5231 EK Den Bosch
Sascha60 minuten1404 HC Bussum
 

De meest gekozen psychedelica

De meest gekozen psychedelica voor psychedelische therapie is psilocybine op de eerste plek en op de tweede plek komt MDMA. In Nederland zijn deze voorlopig nog legaal in te zetten voor non-medische behandelingen bij gebruik van magische truffels en MDMA analogen. Dat psilocybine en MDMA het meest worden gekozen, heeft ermee te maken dat MDMA volgens wetenschappelijk onderzoek zeer goed werkt bij trauma en PTSS. Psilocybine wordt veel ingezet bij depressie en diverse angstklachten.

Psilocybine therapie

Zo’n 75% van onze klanten kiest bij individuele sessies voor psilocybine als psychedelicum.

Psilocybine zal naar verwachting de meestgebruikte psychedelicum zijn voor psychedelische therapie vanwege de veelzijdigheid en doeltreffendheid bij depressie.

MDMA therapie

Als het gaat om individuele MDMA sessies, kiest 20% van onze klanten voor MDMA.

Zolang het werken met MDMA analogen legaal blijft, verwachten we dat dit percentage blijft oplopen. MDMA wint namelijk populariteit wegens de effectiviteit bij angst en PTSS.

Meer keuze psychedelische therapeuten

Als conclusie kunnen we trekken dat we door meer therapeuten verspreid over Nederland en meer gediplomeerd personeel ons toekomstbeeld is. Zo kunnen we psychedelische therapie in heel Nederland aanbieden. Wil je nu alvast met één van ons een psychedelische sessie doen? Vul dan vrijblijvend de intake in en wij zullen laten weten of we contra-indicaties hebben kunnen opsporen.

Overzicht psychedelische therapeuten

Welke begeleider past het beste bij jou? We hebben zowel mannelijke als vrouwelijke begeleiders met verschillende achtergronden. Onze begeleiders/therapeuten kunnen op huisbezoek komen zolang het binnen de Nederlandse grenzen is en binnen het bereik van hun afstandsbeperkingen valt. Voor deze service op locatie kan je jouw eigen huis, vakantiehuis, private Airbnb of hotel gebruiken.