cropped-Triptherapie-transparant.png
Psilocybine therapi...
 
Meldingen
Alles wissen

Psilocybine therapie: Wat is het en wat is het verschil met een psilocybine sessie?

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
116 Bekeken
Marcel van der Putten
Berichten: 868
Admin
Topic starter
(@marcel)
Noble Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Wat is psilocybine therapie in Nederland?

Psilocybine therapie in Nederland staat voor therapeutische sessies met psilocybine. Vanwege de huidige regelgeving wordt psilocybine therapie op dit moment gedaan op twee manieren. Ten eerste wordt er in wetenschappelijk onderzoek pure psilocybine toegediend aan een patiënt die vooraf, tijdens en na deze psilocybine sessie wordt bijgestaan door onderzoekers en psychologen. Voor wetenschappelijk onderzoek is er namelijk een uitzondering gemaakt voor het gebruik van geïsoleerd psilocybine. Voor psilocybine therapie buiten de wetenschap om is het gebruik van puur psilocybine niet toegestaan en wordt de sessie niet gezien als medische behandeling. Om toch psilocybine sessies te kunnen aanbieden, mogen we wel magische truffels gebruiken met daarin psilocybine. Deze constructie is dan legaal, maar wordt niet erkend als medische behandeling.

Wat is dan het verschil tussen een psilocybine sessie en psilocybine therapie?

Een psilocybine sessie kan gedaan worden voor spirituele doeleinden, persoonlijke groei of voor het therapeutisch potentieel. Als een psilocybine sessie met puur psilocybine of truffels wordt gedaan vanwege het therapeutisch karakter en het onderdeel uitmaakt van een andere vorm van therapie, zoals psychotherapie, wordt het eerder psilocybine therapie of truffeltherapie genoemd.

Verschillende begrippen die naar hetzelfde refereren

Omdat psilocybine volgens velen de werkzame stof is (in feite is het psilocine) en deze aanwezig is in magische truffels, paddo's en psilocybine capsules, worden de begrippen zoals truffel sessie en psilocybine therapie veel door elkaar gehaald. Je kunt wel stellen dat in Nederland de onderstaande begrippen door elkaar gehaald worden en dat buiten de onderzoeken om er altijd een sessie met magic truffels wordt bedoeld.

 

Psilocybine Psilocybine ceremonie Psilocybine therapie Psilocybine sessie
Truffel Truffel ceremonie Truffel therapie Truffel sessie
paddo Paddo ceremonie    

 

 

https://t4y7u6x5.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2023/05/Psilocybine_molecuul-zonder-bg.png

Beantwoorden