Inhoudsopgave

Psychedelische relatietherapie voor stellen

Relatietherapie met behulp van MDMA of psilocybine is een redelijke onbekende therapie om stellen te helpen emotionele blokkades te overwinnen en de communicatie te verbeteren. Door middel van het gebruik van deze psychoactieve middelen onder begeleiding van een ervaren therapeuten, kunnen koppels veilig en effectief diepere niveaus van emotionele verbinding bereiken.

Waarom psychedelische relatietherapie werkt

Psychedelische relatietherapie kan effectief zijn om verschillende redenen. Ten eerste kunnen psychedelica een diepere verbinding tussen partners bevorderen door het bewustzijn te verruimen en gevoelens van empathie, liefde en verbondenheid versterken. Dit kan leiden tot een dieper begrip van elkaars behoeften, verlangens en emoties. Hierdoor kan de communicatie en intimiteit in de relatie verbeteren.

Daarnaast kunnen psychedelica helpen bij het verwerken van persoonlijke emotionele blokkades en trauma’s die de relatie kunnen beïnvloeden. Tijdens een psychedelische sessie kunnen onderdrukte emoties naar boven komen en kunnen partners de ruimte krijgen om deze emoties te uiten en te verwerken. Dit kan leiden tot een grotere emotionele openheid en verbinding binnen de relatie.

Om een betere relatie met de ander te hebben, is een goede relatie met jezelf het belangrijkst. Bij psychedelische relatietherapie is het aangeraden om tijdens de eerste sessie niet te veel te concentreren op de relatie en de relatietherapie.

De aanbevolen structuur​

Twee psychedelische sessies voor persoonlijke groei en verbinding met de partner. Tussen de eerste en tweede sessie zit bij voorkeur ongeveer 4 weken

Sessie 1: persoonlijke groei

De eerste sessie staat in teken om voor persoonlijke groei en een betere connectie met jezelf. Tijdens de eerste sessie kiezen we eerder voor introspectie en individuele therapie. Deze sessie kan plaatsvinden met behulp van MDMA of psilocybine. Wij hebben een voorkeur om deze sessie met psilocybine te doen op een locatie waarbij partners niet elkaar kunnen beïnvloeden zoals onze locatie in Schiedam of een accommodatie met meerdere kamers.

De voordelen van de 1e sessie:

  • Werken aan eigen trauma/problemen
  • Beter inzicht eigen behoeften
  • Meer zelfacceptatie
  • Goede basis voor relatietherapie

Sessie 2: Diepere connectie

De tweede sessie is bedoeld om een betere verbinding en openheid te scheppen tussen partners. Deze tweede psychedelische sessie is bij voorkeur met behulp van MDMA en is meer gericht op de interpersoonlijke relatie dan op persoonlijke introspectie. Voor deze sessie zijn aparte kamers niet nodig.

De voordelen van de 2e sessie:

  • Meer empathie
  • Betere communicatie
  • Diepere emotionele band
  • Verbeterde intimiteit
  • Meer openheid

Meer informatie over psychedelische therapie

Bij relatietherapie met psychedelica wordt voornamelijk gebruik gemaakt van psilocybine of MDMA. Deze twee stoffen hebben de meeste potentie voor het verbeteren van relaties en worden ook veel ingezet bij depressie, trauma , PTSS, verslaving en andere klachten. Om te begrijpen waarom deze stoffen kunnen bijdragen tijdens psychedelische relatietherapie, is het misschien goed om te lezen wat psychedelische therapie op persoonlijk vlak kan betekenen. We geven hierbij een overzicht.

Psilocybine

Psilocybine structuur

Psilocybine therapie staat erom bekend om goed te werken bij depressie en diverse angstklachten. Op hogere doseringen kan het een introspectieve beleving worden met spirituele of mystieke effecten die moeilijk uit te leggen zijn. De therapeutische effecten liggen minder in het verbale of cognitieve, maar in de verwerking op ervaringsniveau.

MDMA

MDMA staat erom bekend om angst weg te nemen en daarmee diverse blokkades waardoor het geheugen niet wordt afgeremd en er actief gewerkt kan worden aan trauma. MDMA therapie kan lijken op blootstellingstherapie terwijl de stressreactie uitblijft. Het verwerken van emoties en traumatische ervaringen wordt hierdoor makkelijker.

Boek een relatietherapie m.b.v. psychedelica

De eerste stap om gebruik te maken van onze diensten is het invullen van de intake door alle deelnemers. Dit is een vrijblijvend formulier waarin we vragen naar doelen, medische gegevens en een neurotransmitter-test. Op basis van de ingevulde intake zullen wij een een controle uitvoeren. Na het invullen van de intake ontvang je van ons een bericht of we contra-indicaties hebben gevonden. Het reserveren van een sessie kan door één hoofdboeker door eerst een begeleider te kiezen. Een snel overzicht van beschikbare data is te vinden via de knop.

Kies een begeleider die bij jullie past

Welke begeleider past het beste bij jou? We hebben zowel mannelijke als vrouwelijke begeleiders met verschillende achtergronden. Onze begeleiders/therapeuten kunnen op huisbezoek komen zolang het binnen de Nederlandse grenzen is en binnen het bereik van hun afstandsbeperkingen valt. Voor deze service op locatie kan je jouw eigen huis, vakantiehuis, private Airbnb of hotel gebruiken.