Zoek
Sluit dit zoekvak.

Psychedelische coaching

Coaching met psychedelica is het nieuwe tripsitten. De psychedelische hype heeft ook de normale coach bereikt en psychedelische sessies worden dan ook steeds meer en meer aangeboden...
Relatiehterapie

Table of Contents

Coaching met psychedelica

Het aantal coaches in Nederland is schrikbarend hoog en deze coaches hebben een nieuwe hype ontdekt. Het coachen van personen onder invloed van psychedelica, waarbij truffels het meest gebruikt worden, is de nieuwe trend. We noemen het psychedelische coaching! Deze dienstverlening wordt gezien als het inhuren van een tripsitter waarbij de tripsitter je ook als een coach stimuleert om aan een bepaald thema te werken. Zal de opmars van de psychedelic coach hetzelfde pad opgaan als de coach?

Verschillen tripsitter en psychedeliche coach?

Een tripsitter is een persoon die aanwezig is om iemand die een psychedelische ervaring ondergaat te helpen, ondersteunen en begeleiden. Tripsitters kunnen bijvoorbeeld zorgen voor een veilige en comfortabele omgeving, of helpen bij het kalmeren van de persoon als die angst of paniek ervaart. Meestal zijn tripsitters niet getraind om op therapeutische wijze te werken, maar hun rol kan van onschatbare waarde zijn om een persoon te helpen om door een moeilijke ervaring heen te komen.

Hetzelfde geldt ook voor de psychedelische coach, echter kan een coach getraind in het coachingsvak. Hoe goed een coach kan coachen hangt af van de ervaring en van de genoten opleidingen tot coach. Veel van deze coachingsopleidingen zijn echter niet veel waard. Het is dus goed om uit te zoeken welke coach en met welke achtergrond goed bij jou zal passen.

De meestgebruikte psychedelica voor coaching

Hieronder geven we een opsomming met welke psychedelica de meeste psychedelische sessies worden gedaan. Voor zowel groepssessies als individuele sessies zijn dit de meest voorkomende:

1: Truffel coaching

Magische truffels worden vaak gebruikt bij psychedelische coaching omdat ze de perfecte balans bieden tussen ego-verlies, spirituele verbinding en visuele waarnemingen. Door het gebruik van de magische truffels kunnen personen dieper inzicht krijgen in zichzelf, hun gedachten en hun emoties. De psychoactieve stoffen in de truffels zorgen ervoor dat je in een andere staat van bewustzijn komt, wat helpt om de blokkades en patronen in het brein te doorbreken.

Bij psychedelische coaching worden de truffels gebruikt om persoonlijke groei en ontwikkeling te stimuleren. De psychedelische coach begeleidt de cliënt door het proces en zorgt voor een veilige omgeving. Daarnaast kan de klant door middel van de visuele waarnemingen en spirituele ervaringen een dieper begrip krijgen van hun levensdoelen en prioriteiten. Naast de hoge doseringen past het ook bij microdoseren.

2: MDMA coaching

MDMA coaching is minder populair dan truffel coaching omdat MDMA vaak geassocieerd wordt met recreatief drugsgebruik en minder bekend is als therapeutisch middel. Daarentegen zijn truffels, die in Nederland legaal zijn, steeds populairder geworden als therapeutisch middel bij coaching en psychologische behandelingen.

MDMA-coaching kan echter zeer nuttig zijn bij het verminderen van de symptomen van posttraumatische stressstoornis (PTSS), angst en in sommige gevallen depressie. Het helpt de personen om gevoelens van empathie en openheid te ervaren, waardoor het makkelijker wordt om bepaalde problemen in hun leven te bespreken en op te lossen. Bovendien kan het de cliënt helpen om zichzelf beter te begrijpen en hun interacties met anderen te verbeteren. Verder werkt MDMA coaching ook goed voor stellen die willen werken aan hun relatie.

3: LSD coaching

LSD wordt over het algemeen minder vaak gekozen voor psychologische begeleiding vanwege het langdurige effect van de stof. Aangezien de effecten van LSD ongeveer 8 tot 12 uur aanhouden, kan het moeilijk zijn om een gesprek te voeren met de patiënt tijdens deze periode, wat van belang kan zijn voor de psychologische behandeling.

Desondanks wordt LSD nog steeds gebruikt bij psychologische behandeling omdat het kan helpen bij het behandelen van bepaalde problemen, zoals angststoornissen en depressie. Daarnaast kan LSD ook helpen bij het onderzoeken van de therapeutische effecten van psychedelica en bij het begrijpen van de biologische basis van persoonlijkheids- en stemmingsstoornissen. Als dergelijke effecten zorgvuldig worden beheerd en bewaakt door een gekwalificeerde therapeut, kan LSD een nuttig hulpmiddel zijn in de psychologische behandeling.

Bij Triptherapie een sessie?

Wij hebben al meer dan 2000 mensen geholpen die op zoek waren naar verlichting en genezing. Door de jaren heen heeft Triptherapie zich gevestigd als de meest ervaren instantie in Nederland als het gaat om het organiseren van psychedelische sessies. De sessies die wij organiseren worden uitgevoerd onder ons toezicht en onze medewerkers volgens ons protocol. Dit waarborgt de hoogste niveaus van veiligheid en efficiëntie. Wij bieden de best mogelijke ervaring die deelnemers kunnen helpen om hun doelen te bereiken. Wij vragen aan elke nieuwe klant om de intake in te vullen en op basis van de intake kunnen we aangeven of de psychedelische sessie kan plaatsvinden én we baseren de persoonlijke adviezen op deze intake. Vul vrijblijvend de intake in!

Met wie wil jij een psychedelische sessie?

Het is belangrijk om een begeleider, coach of therapeut te kiezen die bij je past. Misschien wil je geen coach maar een geschoolde psycholoog, een ervaringsdeskundige of gewoon iemand die je veilig gevoel geeft. Neem eens onze profielen door en bedenk of we een match zijn.

Marcel de ervaringsspecialist met een (bio)chemische achtergrond en heeft al meer dan 1800 psychedelische sessies begeleidt. Loes is twee jaar deeltijd in dienst en volgt de studie Vitalogie om naast de psychologische kant je ook aan de fysieke kant van een gezonde geest te ondersteunen. Nathalie heeft met haar Master positieve psychologie de juiste kennis in huis. En Ronald is is een ervaren psychosociaal therapeut die naast de ervaring met psychedelische therapie ook veel ervaring heeft met reguliere therapie.

JANNEKE

Medior
625
 • Vlaardingen
 • Nederlands/Engels
 • Psilocybine (low-high)
 • MDMA/Psiloflora

LOES

Medior
625
 • Son
 • Nederlands/Engels
 • Psilocybine (low-high)
 • _

MARCEL

Senior
675
 • Noordwijkerhout
 • Nederlands/Engels
 • Psilocybine (low-hero)
 • MDMA/LSD/Psiloflora

RONALD

Therapeut
875
 • Valkenswaard
 • Nederlands/Engels
 • Psilocybine (low-high)
 • MDMA