De structuur van een begeleidde psilocybine sessie

Na de voorbereidende fase en nog voor de integratie fase van een psilocybine therapie traject vindt de psilocybine sessie onder begeleiding plaats. Deze sessie begint met een inleidend gesprek waarbij de therapeut uitlegt wat de structuur van de dag is en er wordt aan intentie zetten gedaan. Na dit begingesprek van circa 45 minuten wordt de psilocybine ingenomen in de vorm van magische truffels. Het duurt meestal nog zo’n 15 to 30 minuten voordat de eerste effecten zichtbaar zijn. Zodra praten moeilijker wordt, gaan we over op de introspectieve fase. Na het passeren van de piek komt langzamerhand het gesprek weer op gang en kan er samen met de therapeut weer actief worden gewerkt aan de gestelde doelen.

Wat is de rol van de begeleiding bij psilocybine?

De aanwezige begeleider heeft verschillende taken tijdens de psilocybine sessie. De belangrijkste taak is om de klant/cliënt veilig te houden en te helpen met alle noodzaak. De tweede taak is helpen met het behalen van doelstellingen door kennis en kunde te gebruiken op therapeutisch vlak. Een goede therapeut zal namelijk een gedeelte voor de piekeffecten sturen, de piek laten gebeuren zoals het gaat en na de piek weer inzetten op persoonlijke groei.

Is een geschoolde psycholoog of therapeut beter?

Voor een groep van onze klanten kan een geschoolde therapeut met een GGZ achtergrond een groot voordeel zijn. Psilocybine laat zich namelijk goed mengen met reguliere therapie-vormen zoals psychotherapie. Het mooie van psilocybine is, is dat bij hogere doseringen de door klanten gerapporteerde genezing niet voorkomt uit de gesprekken, maar uit de spirituele piekervaring. Dat laatste kan je ook of soms beter bereiken zonder een geschoolde GGZ-therapeut. Verder werkt psilocybine als ontstekingsremmer in het brein en voor dat potentieel anti-depressief effect heb je ook geen psycholoog voor nodig.

Toch kan het bij de hand hebben van een geschoolde therapeut wel beter helpen dan iemand die je alleen fysieke veiligheid biedt, zoals een tripzitter. Het verwerken van emoties en gedragsbeïnvloeding kan dankzij een therapeut soepeler er effectiever gaan. Tevens kan door het vertrouwen in iemands studieachtergrond er meer rust ervaren worden tijdens de sessie, wat zorgt voor een diepere trip en betere resultaten.

Kies je voor een psycholoog of ervaringsdeskundige?

Wij hebben verschillende begeleiders om uit te kiezen voor een psilocybine trip onder begeleiding. Bij psilocybine sessies is naar onze mening de hoeveelheid ervaring belangrijker dan de scholing. Bij MDMA ligt dat anders omdat een MDMA sessie meer gericht is op gesprekstherapie. Bij psilocybine onder begeleiding gaat een veilig gevoel bij je begeleider hebben boven alles. Als opleidingsniveau daar een rol in speelt, kies dan voor een therapeut met ervaring.

Door wie wil jij je laten begeleiden?

Welke begeleider past het beste bij jou? We hebben zowel mannelijke als vrouwelijke begeleiders met verschillende achtergronden. Onze begeleiders/therapeuten kunnen op huisbezoek komen zolang het binnen de Nederlandse grenzen is en binnen het bereik van hun afstandsbeperkingen valt. Voor deze service op locatie kan je jouw eigen huis, vakantiehuis, private Airbnb of hotel gebruiken.