Gevaarlijk hoge dos...
 
Meldingen
Alles wissen

Gevaarlijk hoge dosering bij truffel ceremonie

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
22 Bekeken
d3789d487268ceaf99a2f1c4e2e5d3fc?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 8
Topic starter
(@hippy)
Eminent Member
Deelgenomen: 7 dagen geleden

Is het weleens gebeurt dat iemand een gevaarlijke hoeveelheid psilocybine heeft genomen bij een truffel ceremonie? Komt een overdosis weleens voor?

Beantwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 1242

@hippy 

Geplaatst door: @hippy

Is het weleens gebeurt dat iemand een gevaarlijke hoeveelheid psilocybine heeft genomen bij een truffel ceremonie? Komt een overdosis weleens voor?

Het gebruik van psilocybine wordt over het algemeen als veilig beschouwd, vooral als iemand geen medicijnen gebruikt en gezond is. De kans op een overdosis psilocybine is zeer laag, aangezien de giftigheid van deze stof als minimaal wordt beschouwd. Studies suggereren dat een dodelijke dosis psilocybine ten minste 1000 keer de werkzame dosis is, wat een aanzienlijke veiligheidsmarge biedt. Omgerekend zou dan iemand iets van 30kg aan truffels moeten consumeren en dat is gewoon niet te doen. Bij onze truffelceremonies is het nooit voorgekomen dat iemand echt te veel psilocybine heeft gebruikt.

Echter, er zijn gevallen online gerapporteerd waarin mensen extreme hoeveelheden psilocybine hebben ingenomen, vaak in combinatie met andere stoffen of zonder de juiste begeleiding. Dit kan leiden tot problemen.

In een professionele setting, zoals bij een truffel ceremonie georganiseerd door Triptherapie, worden deelnemers zorgvuldig begeleid en is er aandacht voor de juiste dosering. Dit helpt om de risico's te minimaliseren en zorgt ervoor dat de ervaring zo veilig en therapeutisch mogelijk is. Wij vragen ook alle deelnemers voorafgaand aan de ceremonie om een intakeformulier in te vullen, zodat eventuele contra-indicaties kunnen worden beoordeeld en de juiste begeleiding en dosering kan worden geboden.

Beantwoorden