Integratiesessie tr...
 
Meldingen
Alles wissen

Integratiesessie truffelceremonie

3 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
76 Bekeken
a68b2830c605ac98c61adf129e5ee14c?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 2
Topic starter
(@ingridl)
Active Member
Deelgenomen: 3 weken geleden

Hoe doen jullie de integratiesessies na truffelceremonies?

 

Beantwoorden
2 reacties
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 1242

@ingridl 

Geplaatst door: @ingridl

Hoe doen jullie de integratiesessies na truffelceremonies?

Er zijn drie momenten waarop de integratiesessies kunnen plaatsvinden na een truffelceremonie of andere psychedelische sessies met bijvoorbeeld truffels, MDMA, ayahuasca of LSD. Dit zijn de integratie-momenten:

  1. De dag zelf: Op de dag van de sessie tijdens het nuchter worden kan het eerste integratiegesprek al plaatsvinden. Wat er gebeurd is tijdens de psychedelische ceremonie kan worden besproken en (gedeeltelijk) worden geïntegreerd in het dagelijks leven. Niet iedereen is in staat om op de dag zelf al goed te praten over de ervaring.
  2. Telefonische integratiesessie: De telefonische integratiesessie is inbegrepen en wordt ingepland zodra de deelnemer van de truffelceremonie aangeeft klaar is om deze te doen. Het kan namelijk soms enkele dagen tot weken duren voordat een psychedelische ervaring zodanig is verwerkt dat praten erover zin heeft.
  3. Speciale integratiedagen: We organiseren sinds 2024 integratiedagen voor psychedelische trips voor onze eigen klanten én voor andere geïnteresseerden.Tijdens deze bijeenkomst bouwen we aan sterke connecties en veiligheid in de groep. Hier creëren we een plek waar je je ervaringen kunt delen, omringd door mensen die je begrijpen en geleid door therapeuten die weten wat je doormaakt. Ervaar het krachtige effect van actieve betrokkenheid in de groep, waar we ons richten op jouw persoonlijke (en groeps-) thema’s en doelen. We organiseren twee interactieve opstellingen waarbij iedereen actief betrokken is en gericht werkt aan hun individuele helingsproces. De therapeuten gebruiken IFS en psychodrama om inzichten te verwerken.

     

    Meer over de integratie-dag;

     

     

    https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/2024/06/volmolen.jpg

Beantwoorden
Marcel van der Putten
Berichten: 1242
(@marcel)
Famed Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Het integreren van psychedelische ervaringen kan helpen. Bij deze integratiesessies speelt onder andere IFS een rol. Internal Family Systems (IFS) is een psychotherapeutische benadering die zich richt op het begrijpen en integreren van de verschillende delen van onszelf. Deze methode kan bijzonder waardevol zijn bij het integreren van psychedelische ervaringen, zoals die met psilocybine, om verschillende redenen.

1. Herkenning van interne delen: IFS stelt dat we allemaal verschillende 'delen' of subpersoonlijkheden hebben die verschillende emoties, gedachten en gedragingen vertegenwoordigen. Tijdens een psychedelische ervaring kunnen mensen in contact komen met deze verschillende delen van zichzelf, wat kan leiden tot diepere inzichten en zelfreflectie. IFS helpt individuen om deze delen te identificeren en te begrijpen, wat cruciaal is voor integratie.

2. Veilige ruimte creëren: IFS biedt een veilige en ondersteunende omgeving waarin individuen hun ervaringen kunnen verkennen. Dit is vooral belangrijk na een psychedelische sessie, waar intense emoties en inzichten naar boven kunnen komen. Door de IFS-technieken kunnen mensen leren om met deze emoties om te gaan en ze te integreren in hun dagelijks leven.

3. Emotionele verwerking: Psychedelische ervaringen kunnen intense emotionele reacties oproepen. IFS helpt bij het verwerken van deze emoties door individuen aan te moedigen om met hun verschillende delen te communiceren. Dit kan leiden tot een beter begrip van de onderliggende oorzaken van deze emoties en kan helpen bij het herkaderen van ervaringen.

4. Verbinding met het Zelf: IFS benadrukt het belang van het 'Zelf', dat staat voor de kern van wie we zijn, vaak gekarakteriseerd door kwaliteiten zoals compassie, nieuwsgierigheid en wijsheid. Tijdens psychedelische ervaringen kunnen mensen een gevoel van verbondenheid met hun Zelf ervaren. IFS helpt hen om deze verbinding te versterken en te onderhouden, wat essentieel is voor een succesvolle integratie.

5. Ondersteuning bij gedragsverandering: Een van de belangrijkste doelen van integratie is het aanbrengen van positieve veranderingen in het leven na een psychedelische ervaring. IFS kan individuen helpen om beperkende overtuigingen en destructieve gedragspatronen te identificeren en te transformeren. Door de verschillende delen van zichzelf te begrijpen, kunnen mensen effectievere strategieën ontwikkelen om deze veranderingen door te voeren.

Zie ook: Integratie van psychedelische ervaringen

Beantwoorden