Kan oxycodon met ps...
 
Meldingen
Alles wissen

Kan oxycodon met psilocybine?

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
192 Bekeken
1087721021ed799c1828cf1cde887eb1?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 4
Topic starter
(@oxymoron)
Active Member
Deelgenomen: 2 maanden geleden

Kan je psilocybine of truffels combineren met het medicijn oxycodon?

Beantwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 1231

@oxymoron 

Geplaatst door: @oxymoron

Kan je psilocybine of truffels combineren met het medicijn oxycodon?

Oxycodon is een opioïde pijnstiller die voornamelijk werkt op de opioïde receptoren in het lichaam. Psilocybine, de werkzame stof in truffels, werkt voornamelijk op de serotonerge receptoren. Er zijn dus geen duidelijke directe interacties door gemeenschappelijke receptoren bekend tussen psilocybine en oxycodon. Hierdoor lijkt het combineren van oxycodon en de serotonine-agonist psilocybine/psilocine veilig. Toch zijn er meldingen gemaakt van het serotoninesyndroom bij het combineren van oxycodon en serotonerge medicatie. Voorzichtigheid is dus geboden aangezien het serotoninesyndroom een levensbedreigende situatie kan zijn.

Aangezien de de halfwaardetijd van oxycodon wordt geschat op ongeveer 3 tot 4 uur kan je overwegen om een dag geen oxycodon te nemen voor de psilocybine- of truffelsessie. Dit betekent dat na ongeveer 3 tot 4 uur de helft van de ingenomen dosis oxycodon uit het lichaam is verdwenen. Het duurt meestal ongeveer 5 keer de halfwaardetijd voordat een medicijn volledig uit het lichaam is geëlimineerd. Dus in het geval van oxycodon kan het ongeveer 15 tot 20 uur duren voordat het volledig uit het lichaam is verdwenen. Het een dag niet innemen van oxycodon kan meer rust en veiligheid bieden, waardoor de sessie beter kan verlopen.

Disclaimer: Onze teksten zijn geen medische adviezen, maar kan je gebruiken als informatie ter overleg met jouw behandelend arts! Stop nooit zomaar met medicatie.

Meer info: Psilocybine | Psychedelica en medicijnen

 

https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/2019/02/psychedelica-combineren-met-drugs-en-medicatie-1024x809.jpg

 

Beantwoorden