Kunnen truffels icm...
 
Meldingen
Alles wissen

Kunnen truffels icm methadon?

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
111 Bekeken
a11e13952dca7e6dafa45cb89e420da1?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 5
 leut
Topic starter
(@leut)
Active Member
Deelgenomen: 2 maanden geleden

Kunnen magic truffels/paddos in combinatie met methadon?

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 1171

@leut 

Geplaatst door: @leut

Kunnen magic truffels/paddos in combinatie met methadon?

 

Het wordt sterk afgeraden om opioïden te combineren met psilocybine. Er is echter weinig onderzoek gedaan naar de combinatie methadon en psilocybine.

Methadon werkt op voornamelijk op deze (pijngerelateerde) receptoren in het lichaam:

  • µ-opioïde receptor (MOR)
  • N-methyl-D-aspartaat (NMDA) receptor
  • κ- en σ-opioïde receptoren

 

De interactie met deze MOR- NMDA- en opioïde receptoren is bij het gebruik van psilocybine normaal geen probleem. Psilocybine is namelijk vooral op het serotonerge systeem actief, zoals de SERT/5HT receptoren. Toch kan methadon en psilocybine beiden interacteren met het sertonerge systeem en daardoor de kans op het serotoninesyndroom verhogen:

  • Serotonine-achtige activiteit: Methadon kan de serotonine-achtige activiteit op het synaptische niveau verhogen door directe werking op postsynaptische membranen, waardoor de activiteit van serotonine wordt nagebootst. Het kan ook serotonine vrijmaken via een onbekend opioïde-gemedieerd vrijgaveproces.
  • Interactie met serotonine transporters (SERT): In studies met SERT-getransfecteerde menselijke HEK293-cellen remden de synthetische opioïden tramadol, meperidine, methadon, tapentadol en dextromethorfan de serotonine transporters. Het beïnvloeden van deze serotonine transporters kan de heropname van serotonine remmen.
  • Interactie met 5HT receptoren: Receptorligand-bindingstesten toonden een interactie van  meperidine, methadon en fentanyl aan met 5-HT2A-receptoren en in mindere mate met de 5-HT1A receptoren. Dit zijn ook de receptoren waar psilocybine zich aan bindt.

 

Is de overlap van receptor-activiteit van Methadon en psilocybine een probleem?

Methadon beïnvloed het serotonerge systeem en dan wordt psychedelica-gebruik met bijvoorbeeld psilocybine, LSD en MDMA afgeraden totdat de schadelijke effecten beter zijn onderzocht. Het serotonine-syndroom is wat we daarmee willen voorkomen. In theorie is de kans op het serotonine-syndroom laag als psilocybine wordt gebruikt in combinatie met methadon, maar zal methadon de sterkte van de trip laten afnemen (vanwege de remming op SERT), net zoals bij SSRI en SNRI.

Wij willen geen uitspraak doen of het veilig is om methadon en psilocybine te combineren. Het is beter om navraag te doen bij de behandelend arts. Deze kan jouw situatie beter inschatten. Bovendien is gaat het gebruik van psychedelica zoals magic truffels en paddo's vaak gepaard met een verandering in bewustzijn en intense emoties. Dit kan extra stressvol zijn voor mensen die methadon gebruiken als onderdeel van hun behandeling voor verslaving. Het lijkt ons beter om eerst deze behandeling af te ronden en de medicatie af te bouwen voordat iemand overgaat op een psilocybine behandeling.

Meer over: Psilocybine | Psychedelica en medicijnen

 

https://triptherapie.nl/wp-content/uploads/2019/02/psychedelica-combineren-met-drugs-en-medicatie-1024x809.jpg

 

Beantwoorden