Waarbij kan MDMA go...
 
Meldingen
Alles wissen

Waarbij kan MDMA goed zijn?

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
45 Bekeken
9d8c5a569d526aa1252b3caf3e7fc2f6?s=80&d=monsterid&r=g -Forum
Berichten: 5
Topic starter
(@mamad)
Active Member
Deelgenomen: 1 week geleden

Waarbij kan MDMA goed zijn?

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 1338

@mamad 

Geplaatst door: @mamad

Waarbij kan MDMA goed zijn?

MDMA kan worden gezien als een therapeutisch hulpmiddel. Volgens onderzoek kan MDMA helpen bij het behandelen van verschillende psychische aandoeningen, waaronder posttraumatische stressstoornis (PTSS), angststoornissen en depressie. De stof, ook bekend als ecstasy, heeft een unieke werking op de hersenen die het mogelijk maakt om diepgewortelde emotionele trauma's aan te pakken en te verwerken.

Een van de meest veelbelovende toepassingen van MDMA is in de behandeling van PTSS. Onderzoek heeft aangetoond dat MDMA-geassisteerde therapie kan leiden tot significante verbeteringen bij patiënten die niet reageren op traditionele behandelingen. De stof helpt bij het verminderen van angst en het bevorderen van een gevoel van veiligheid en vertrouwen, wat essentieel is voor het verwerken van traumatische herinneringen. In klinische studies hebben veel patiënten gerapporteerd dat ze na enkele sessies met MDMA-therapie aanzienlijke verlichting van hun symptomen ervoeren.

Naast PTSS wordt MDMA ook onderzocht voor de behandeling van andere angststoornissen. De stof kan helpen bij het verminderen van sociale angst en het bevorderen van openheid en empathie, wat nuttig kan zijn voor mensen met sociale fobie of gegeneraliseerde angststoornis. Door de angstrespons te verminderen, kunnen patiënten beter omgaan met stressvolle situaties en hun sociale interacties verbeteren.

Depressie is een andere aandoening waarbij MDMA potentieel therapeutisch nut kan hebben. Hoewel het onderzoek naar MDMA en depressie nog in de beginfase is, suggereren voorlopige bevindingen dat de stof kan helpen bij het verbeteren van de stemming en het bevorderen van positieve emoties. Dit kan vooral nuttig zijn voor mensen met therapieresistente depressie, die niet reageren op conventionele antidepressiva.

In Nederland zijn de MDMA sessies alleen legaal in het kader van onderzoek of als er met stoffen wordt gewerkt die op MDMA lijken die niet zijn verboden. Dat laatste is alleen mogelijk als het niet specifiek wordt gedaan als medische behandeling en is mogelijk via Triptherapie.

 

https://t4y7u6x5.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2023/08/MDMA-kristal.jpeg

Beantwoorden