Wanneer is MDMA psy...
 
Meldingen
Alles wissen

Wanneer is MDMA psychotherapie mogelijk?

2 Berichten
2 Gebruikers
0 Reactions
29 Bekeken
Berichten: 1
Topic starter
(@gunkel)
New Member
Deelgenomen: 1 week geleden

Wanneer wordt MDMA geassisteerde psychotherapie een officiële behandeling?

Beantwoorden
1 reactie
1 reactie
Marcel van der Putten
(@marcel)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1031

@gunkel 

Geplaatst door: @gunkel

Wanneer wordt MDMA geassisteerde psychotherapie een officiële behandeling?

Op dit moment is MDMA-geassisteerde psychotherapie nog geen officieel erkende behandeling. Er zijn echter veelbelovende resultaten uit klinische onderzoeken naar de effectiviteit van MDMA bij de behandeling van posttraumatische stressstoornis (PTSS). Deze onderzoeken hebben aangetoond dat MDMA-geassisteerde psychotherapie kan leiden tot significante vermindering van PTSS-symptomen bij deelnemers.

Momenteel wordt er hard gewerkt aan het verkrijgen van goedkeuring van overheidsinstanties, zoals de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), voor de behandeling van PTSS met MDMA-geassisteerde psychotherapie. In de Verenigde Staten is MDMA-geassisteerde psychotherapie momenteel in de derde fase van klinische onderzoeken, wat de laatste fase is voordat goedkeuring kan worden verkregen.

In Nederland heeft een adviesorgaan het kabinet geadviseerd om MDMA goed te keuren als ondersteuning van psychotherapie. We verwachten dat de benodigde verandering van de wet- en regelgeving nog wel 2 jaar op zicht laat wachten.

MDMA therapie al wel mogelijk middels constructie

MDMA is dus een illegale stof die onder de Opiumwet valt. Echter, bij Triptherapie maken we gebruik van een MDMA analoog, een stof die sterk lijkt op MDMA maar juridisch gezien niet onder de Opiumwet valt. Op deze manier kunnen we legaal werken met een stof die vergelijkbare therapeutische effecten heeft als MDMA.

Meer over: MDMA therapie | MDMA analoog

Beantwoorden