Zoek
Sluit dit zoekvak.

Privé truffelceremonie

Psilocybine sessie

Inhoudsopgave

Privé truffelceremonie of groepsceremonie

In dit artikel gaan we ervan uit dat een privé truffelceremonie staat voor een individuele truffelsessie. Hierbij krijg je de volledige aandacht van de door jou gekozen therapeut of tripsitter. Ben je echter nog aan het twijfelen of je daadwerkelijk wilt kiezen voor een individuele truffelceremonie of een open truffelceremonie? We sommen hieronder de voordelen nog op. Mocht je toch een besloten truffelceremonie bedoelen, dus een privé truffelceremonie met een zelf samengestelde groep? Maak dan gebruik van de onderstaande knop.

Individuele truffelsessie

De voordelen van een individuele ceremonie zijn onder andere:

  • Privacy en intimiteit: De ervaring kan meer privé en intiem zijn, wat kan bijdragen aan een diepere persoonlijke verbinding. Tijdens therapeutische sessies voelen bepaalde personen zich vaak meer op hun gemak en kunnen zichzelf meer laten gaan dan bij groepssessies.

  • Volledige personalisatie: De ceremonie kan volledig gepersonaliseerd worden op basis van individuele behoeften en doelen.

  • Kiezen van begeleider: Bij individuele truffelsessies kan je zelf de begeleider kiezen en zijn er meer dagen beschikbaar dan bij de truffelceremonies voor groepen.

  • Kiezen van locatie: Bij de privé sessies kan de klant zelf kiezen waar deze sessie plaats zal vinden. Het kan op het thuisadres, een gehuurde locatie of op onze locatie.

  • Diepgaande therapeutische ervaringen: Individuele sessies kunnen diepgaande therapeutische ervaringen opleveren die minder makkelijk in een groepssetting plaatsvinden.

  • Veiligheid en vertrouwen: Een privé sessie kan een gevoel van veiligheid en vertrouwen bieden.

  • Flexibiliteit: Er is meer flexibiliteit in de sessielengte, timing en de set en setting

Open truffelceremonie

De voordelen van een truffelceremonie voor groepen zijn onder andere:

  • Gemeenschapsgevoel: De open ceremonies bieden de mogelijkheid om nieuwe gelijkgestemden te ontmoeten, wat een gevoel van verbondenheid kan creëren.

  • Veilig gevoel: Voor sommigen voelt het veiliger om deel te nemen aan een groepsceremonie dan bij een privé sessie. De aanwezigheid van anderen geeft dan juist rust.
  • Begeleiding: Er zijn meerdere begeleiders aanwezig om ervoor te zorgen dat de ceremonie veilig en gestructureerd verloop. Je kunt zelf kiezen met welke begeleider je tijdens de ceremonie wilt verbinden.

  • Kosten: Groepssessies zijn voordeliger dan individuele therapie, omdat de kosten worden gedeeld door meerdere deelnemers.

  • Ervaringen delen: Het delen van ervaringen met andere deelnemers kan helpen om de eigen ervaring beter te begrijpen en nieuwe inzichten op te doen.

  • Langer programma: Bij de truffelceremonies voor groepen is het programma langer en wordt er meer gedaan dan alleen de truffelceremonie, zoals ademwerk.
  • Locatie: Bij truffelceremonies wordt er gebruik gemaakt van een locatie die speciaal is ingericht voor de ceremonies, inclusief kunst en objecten.

Hoe werkt een privé truffelsessie

Een truffelsessie heeft meerdere fasen zoals de intake, voorbereiding, de sessie zelf en de integratie. Het complete pakket maakt een truffelsessie doeltreffender dan alleen de sessie met truffels zelf. We hebben het traject van de truffelsessies hieronder onderverdeeld in vier fasen.

Intake

Als je een privé truffelsessie bij ons wilt boeken zijn er een aantal stappen die genomen moeten worden. Als je een privé truffelsessie bij ons wilt boeken, zijn er een aantal stappen die genomen moeten worden. Eerst dien je een intakeformulier in te vullen, zodat we kunnen controleren op eventuele contra-indicaties en de beste aanpak voor jouw specifieke situatie kunnen bepalen. Na het invullen van het intakeformulier ontvang je persoonlijk advies over de sessie en de dosering die het beste bij jou past. Vervolgens kun je een afspraak inplannen via de links die in de e-mail met advies zijn vermeld.

Voorbereiding

Tijdens de voorbereiding op jouw individuele truffelsessie gebruik je de persoonlijke adviezen en jouw gekozen begeleider zal in contact met jou komen. Dit contact is essentieel om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid bent en dat eventuele vragen of zorgen die je hebt, worden besproken. Je ontvangt tips over voeding, beweging en supplementen die je kunnen helpen om jouw neurochemie te verbeteren, wat bijdraagt aan een positieve ervaring tijdens de sessie. Daarnaast krijg je ook kijk-, lees- en luistertips om je mentaal voor te bereiden, zodat je met een helder doel en intentie aan de truffelsessie kunt beginnen.

Truffelsessie

Op de dag van de truffelsessie komt de begeleider naar jou toe of jij komt naar onze locatie. Na een begin gesprek waarbij de intenties worden gedeeld, zullen we je informeren over hoe de trip zal verlopen en hoe je kunt reageren op bepaalde zaken die zich kunnen voordoen tijdens zo’n sessie. Hierna volgt de inname van de truffels, de coming up, piek en de coming down. Tijdens de coming up en coming down zal je voornamelijk in gesprek zijn, en tijdens de piek moedigen wij vaak onze klanten aan om naar binnen te keren en op reis te gaan. Wij noemen de piek, waarbij we niet al te veel bijsturen, de introspectie.

Integratie

De integratie begint deels tijdens de gesprekken tijdens de coming down en kan verder worden gezet tijdens een telefonische integratiegesprek na ongeveer een week na de sessie. Ook bieden we integratiedagen aan. Tijdens deze dagen hebben deelnemers de mogelijkheid om hun ervaringen te delen en te reflecteren op de inzichten die ze hebben opgedaan. Dit helpt om de opgedane kennis en ervaringen in het dagelijks leven te integreren, wat helpt bij het maximaliseren van de voordelen van de truffelsessie.

Tripsitter of therapeut kiezen

De individuele truffelceremonies bieden op een eigen unieke manier voordelen die je misschien aanspreken. Als je kiest voor een individuele sessie en je kunt gezondheidstechnisch zo’n truffelsessie aan, dan is de volgende stap belangrijk. Het kiezen van een begeleider is iets belangrijks en een gevoel van vertrouwen en rust dat je bij iemand hebt speelt een zeer grote rol. Het kiezen van jouw begeleider kan je doen door bijvoorbeeld af te vragen of je een mannelijke of vrouwelijke begeleider prettig zou vinden en wat voor kwalificaties deze persoon heeft. Ook het ervaringsniveau kan belangrijk voor je zijn. Bekijk dan ook onderstaand overzicht om alvast een blik te werpen op de therapeuten en tripsitters die bij ons werkzaam zijn. Via de LinkedIn knop kan je meer lezen over de begeleiders op LinkedIn, via de kalender knop kan je de beschikbaarheid zien, recensies zijn te lezen via de duim-knop en de profielpagina’s zijn te lezen door op de foto of naam te klikken.

🇳🇱 🇬🇧
Oprichter Triptherapie & psychedelische gids
Sessies
0

Met een achtergrond in de chemie, een passie voor filosofie,  gecombineerd met veel kennis over psychologie en gezondheid is zijn aanpak holistisch. Marcel is fulltime tripbegeleider. Met meer dan 1900 begeleide sessies heeft Marcel de meeste ervaring van ons team.

🇳🇱 🇬🇧
Vertrouwenspersoon & psychedelische gids
Sessies
0

Janneke studeert Toegepaste Psychologie, is leefstijlcoach, verzorgt het eerste klantcontact, stelt de leefstijlplannen op en voert administratieve taken uit. Tevens treedt ze op als vertrouwenspersoon. Naast deze taken is ze beperkt beschikbaar voor begeleiding van sessies.

🇳🇱 🇬🇧 🇩🇪
Psychosociaal therapeut & psychedelisch therapeut
Sessies
0

Ronald is psychosociaal therapeut en heeft de volgende opleidingen gedaan: Jungiaans Filosofisch Therapeut, Psychodrama Therapeut, Master Voice Dialogue, Transformatie psychologie, Internal Family System (IFS), Mindfulness- en Compassie Trainer.

🇳🇱 🇬🇧
Psychologe & psychedelisch therapeut
Sessies
0

Sascha heeft met haar studie psychologie, Master Klinische psychologie en werkervaring in de verslavingszorg, (specialistische) GGZ en revalidatie als psycholoog een goede basis als psychedelisch therapeut. Zij heeft extra scholing in cognitieve gedragstherapie en EMDR.

🇳🇱 🇬🇧 🇩🇪
Psychologe & psychedelisch therapeut
Sessies
0

Als psychologe combineert Reineke zowel reguliere als alternatieve zorgmethoden om de best mogelijke behandeling te bieden. Ze maakt gebruik van verschillende technieken, zoals gesprekstherapie, yoga, ademhalingsoefeningen en EMDR in combinatie met de therapeutische effecten van psychedelica.

🇳🇱 🇬🇧
SPV-er & psychedelisch therapeut
Sessies
0

Gijs heeft 20 jaar ervaring binnen de ambulante GGZ. Hij gaf les en supervisie aan de opleiding MGZ-GGZ aan de HAN (Hogeschool Arnhem Nijmegen). Verder heeft Gijs zich breed ontwikkeld in mindfullness, gesprekstherapie, neurofeedback , meditatie, compassietraining en ACT.

🇳🇱 🇬🇧
Vitaliteitscoach & psychedelische gids
Sessies
0

Loes is geaccrediteerd Vitaloog specialiteit integrale vitaliteit (vitaliteitsadviseur en vitaliteitscoaching). Zij heeft kennis van energiemanagement, Brein-Balans en emotieregulatie. Hiernaast heeft zij haar kennis aangevuld met certificeringen van NLP, WELL, Disc & drijfveren en TMA.